Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Gyülekezőt fújt a VSK Székelyudvarhely

Józsa Csongor 2023. január 06., 13:04

Nincs könnyű helyzetben a férfi kézilabda Bölények Ligájának újonca, kiesőhelyről várja a tavaszi folytatást. Elkezdték a ráhangolást a bajnoki mérkőzésekre.

Gyülekezőt fújt a VSK Székelyudvarhely
A felkészülés első felében a fizikai edzéseké a főszerep Fotó: Józsa Csongor

Csütörtök délutánig tartott a mintegy három hetes téli szünet a VSK Székelyudvarhely férfi kézilabda együttesénél. A Sipos Lóránt által irányított gárda elkezdte a munkát a tavaszi szezonra. Szinte lehetetlen a küldetésük, miután az őszi idényben egyetlen győzelmet arattak, az utolsó előtti helyen tartózkodnak a tabellán.

„A pontokat itthon kellene tartanunk, azaz hazai környezetben majdnem tökéletes menetelésre lenne szükségünk. Nem adjuk fel, az utolsó percig küzdeni fogunk. Valamelyest jó a sorsolásunk, a rangsor második feléhez tartozó csapatok érkeznek hozzánk a tavasszal” – mondta el az idei év első tréningjét követően a VSK Udvarhely vezetőedzője.

Mohamed Fedila Fotó: Józsa Csongor

Jó hír, hogy megoldódott a vízumproblémája, így csatlakozott a kerethez az algériai kézilabdázó, a 25 éves balátlövő, Fedila Mohamed. Ő a katari bajnokságban játszott legutóbb, mivel ezt a focivébé miatt felfüggesztették, így szabadon igazolhatóvá vált.

A székelyföldi együttes heti 8-10 edzést tart, a fizikai tréningeket az erőnléti edző, Nagy Sándor vezeti.

A Bölények Ligája február elején folytatódik, addig két felkészülési tornán vesznek részt: először Tordára utaznak, majd a városi sportcsarnokban rendeznek egy háromcsapatos megmérettetést.

A VSK Székelyudvarhely első hivatalos összecsapása saját közönségük előtt lesz, a HC Buzăut látják vendégül.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.