Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Gólvágójával hosszabbított, Bundesliga-kapust igazolt a VSK Székelyudvarhely

Józsa Csongor 2024. május 31., 14:39

Építi csapatát a férfi kézilabda élvonalba visszajutó székelyföldi együttes. Egyik átlövőjét megtartotta, olyan kapus aláírását szerezték meg, aki védett a világ legerősebb bajnokságában.

Gólvágójával hosszabbított, Bundesliga-kapust igazolt a VSK Székelyudvarhely
Marad VSK-mezben Feliciano Couveiro Fotó: László Ildikó

A héten már közzétettük, hazacsalogatta azt a kézilabdázót, aki Székelyudvarhelyen nevelkedett, az azóta megszűnt SZKC csapatkapitánya volt, a rutinos játékost, Tálas Hubát a VSK Székelyudvarhely.

A férfi kézilabda A osztályt megnyerő, így a Bölények Ligájába feljutó klub vezetősége tovább dolgozik, ezen a héten még egy játékosával való szerződés meghosszabbítását, illetve egy új kapus érkezését jelentette be.

Marad VSK-játékos a 24 éves angolai válogatott, Feliciano Nunes Couveiro. Az átlövő a 2022–2023-as idényben érkezett, amikor a gárda a Bölények Ligájára hangolt. A kiesést követően az A osztályban az együttes egyik legjobbja volt, az alapszakaszban 72, a rájátszásban pedig 75 gólt jegyzett – ezzel a play-offban a legeredményesebb játékosuk volt.

Pénteken új kapus, a bosznia-hercegovinai Ljubuskiban született, horvát állampolgár, 26 éves, Ivan Eres érkezését jelentették be közösségi oldalukon.

Ivan Eres a norvég bajnokságból érkezik Székelyudvarhelyre Fotó: Facebook/OIF Arendal

Védett az RK Izvidacban (2015-2019 között), ahol háromszor lett bosnyák bajnok. Ezután a Bundesligába, a Füchse Berlinbe igazolt, két éves szerződést írt alá, egy idényt kölcsönben a német másodosztályos gárdánál, a Wilhelmshavener HV-nél játszott. 2021-ben a norvég első osztályos OIF Arendal csapatához csatlakozott, itt volt az elmúlt három évadban, legutóbb bronzérmesek lettek.

Mindkét klubbal nemzetközi porondon, az EHF Kupában, illetve az Európa Ligában szerepelt. Magára öltötte ifjúsági korosztályban és felnőttként is a horvát nemzeti mezt, a 2019-es spanyolországi U21-es világbajnokságon ezüstérmesek lettek.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.