Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Elsőre derbivel indít a VSK Székelyudvarhely

Józsa Csongor 2023. szeptember 15., 12:29 utolsó módosítás: 2023. szeptember 15., 14:15

A férfi kézilabda A osztály küzdelmei ezen a hétvégén rajtolnak el. A másodosztály nyitófordulójában az a két csapat néz farkasszemet, akik a tavaly az élvonaltól búcsúztak.

Elsőre derbivel indít a VSK Székelyudvarhely
Tavaly a Bölények Ligájában, most az A osztályban ellenfelek Fotó: Beliczay László

Tizenöt klubbal a mezőnyben kezdődik a férfi kézilabda A osztály 2023–2024-es idénye. A szakszövetség két csoportba sorolta őket, a VSK Székelyudvarhely az A jelűbe került.

„Jó felkészülési időszakon vagyunk túl, amit elterveztünk, azt meg is tudtuk valósítani ebben a periódusban. Egy barátságos találkozóval kevesebbet játszottunk, mert épp a Nagyvárad jött volna vissza hozzánk, de miután a sorsolásnál kiderült, hogy velük kezdünk, töröltük azt.

Hosszú bajnokságra kell berendezkedni, mely két részből áll. Az első fele az alapszakasz, ebben az első négy között kell lennünk. Aztán tavasszal jön a sokkal fontosabb, a rájátszás felsőházában az első két pozíció megszerzése, azaz a feljutás a fő célunk”

– mondta el megkeresésünkre Sipos Lóránt, a VSK Székelyudvarhely edzője.

Sipos Lóránt vezetőedző Fotó: László Ildikó

Egy év szereplés után búcsúzott a Bölények Ligájától a székelyföldi együttes, a költségvetéscsökkentés ellenére sikerült jó pár kézilabdázóját megtartania. „Reméljük, hogy elkerülnek a sérülések, mert ha kiesik egy-két játékos, megérezhetjük. Az ellenfelek úgy tartják, hogy mi vagyunk a másodosztály megnyerésére a favoritok. Minden meccset meg akarunk nyerni, ügyes kis csapatunk van, remélem, hogy jó kézilabdát játszva visszakerülünk az élvonalba” – tette hozzá a tréner.

A VSK Székelyudvarhely épp a tavaly szintén az első osztályban szereplő Nagyváradi VSK-val kezd, a találkozót szombaton 17 órától rendezik a Körös-parti városban.

A két fél a felkészülési időszakban megmérkőzött egymással, mindkét váradi meccset az udvarhelyiek nyerték.

A férfi kézilabda A osztály versenykiírása szerint az alapszakasz oda-visszavágóból áll, ahonnan a csoportok első négy helyezettje a felsőházban folytatja a feljutásért vívott harcot, úgy, hogy nem visz magával pontot. A play-off még egy oda-vissza kört jelent.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.