Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Életre keltenék a sepsiszentgyörgyi felnőtt férfi kézilabdázást

2024. június 03., 17:19 utolsó módosítás: 2024. június 03., 17:31

Sepsiszentgyörgy „ismeretlen” kézilabdázói mutatkoznak be a nagyközönségnek. Rendhagyó, ugyanakkor figyelemfelkeltő férfi kézilabda mérkőzésnek ad otthont június 5-én, szerdán 18 órától a sepsiszentgyörgyi Szabó Kati Sportcsarnok.

Életre keltenék a sepsiszentgyörgyi felnőtt férfi kézilabdázást
Halász János Levente jelenleg a magyar élvonalban játszik Fotó: Csinta Samu személyes archívuma

Barátságos idénybúcsúztató meccs keretében olyan, rangos csapatokat és válogatottakat megjáró játékosokkal találkozhatnak az érdeklődők, akik legfeljebb ifjúsági korukban léptek pályára Sepsiszentgyörgyön. A város férfi kézilabda szakágának eltűnése miatt ugyanis felnőtt korukban más helyszíneken voltak kénytelenek folytatni pályafutásukat.

A Sepsiszentgyörgyi Sportiskola szervezésében rendezendő összecsapáson a frissen első osztályba jutó VSK Székelyudvarhely lesz az ellenfél egy olyan mérkőzésen, amely

egyszerre kíván tisztelgés lenni a város neveltjei és az őket felfedező, első lépéseiket igazgató edzők előtt, ugyanakkor egyfajta ébresztő is: Háromszéken is jobb sorsra, több figyelemre érdemes ez a látványos sportág.

A hetvenes-nyolcvanas években ugyanis több száz embert vonzott egy-egy mérkőzésre, képviselői pedig Szentgyörgy legismertebb sportolói közé tartoztak.

A hazai csapatban két aktuális román válogatott játékos is szerepel.

Szőke Marius Alin a CSM Vaslui és a román válogatott tagja, korábban megfordult a Steaua és Székelyudvarhely csapatában is, kétszeres román bajnoki ezüst-, illetve bronzérmes, 2018-ban pedig Challenge-kupagyőztes volt.

Andrei Valeriu Drăgan a CSM Konstanca játékosaként az idei Eb-résztvevő román válogatott tagja volt, a 2023-as Szuperkupa legjobb játékosa, sokszoros ifjúsági országos bajnok és válogatott.

George Roșca a román válogatott színeiben Fotó: Csinta Samu személyes archívuma

Halász János Levente jelenleg a magyarországi Budakalász együttesét erősíti, de megfordult az MKB Veszprémben (2008-2010), majd a spanyol Balonmano Dominicos Zaragozában, valamint további spanyol és magyar klubcsapatokban. A 2013-2014-es idényben a Győri ETO színeiben a magyar első osztály gólkirálya lett 167 találattal.

További fellépők: George Roșca (Vidombáki CS Sporting), Silviu Mihai Odobeșteanu (Segesvári CSM), Laurențiu Bălăceanu (Bákói CSM ), az ugyancsak többszörös román válogatott Szász András (Bukaresti CSM), valamint a VSK Székelyudvarhely tagjai, Komporály Attila, Jobb Lőrinc.

A mérkőzésre ingyenes a belépés, a szervezők mindenkit várnak, akik részesei szeretnének lenni a sepsiszentgyörgyi felnőtt férfi kézilabdázás életre keltését célzó kezdeményezésnek.

Csinta Samu

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.