Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Búcsúzott az élvonaltól a segesvári kézilabdacsapat

Horváth Bálint Ottó 2024. május 19., 22:13 utolsó módosítás: 2024. május 19., 22:14

Az újonc Segesvári VSK-nak nem sikerült kiharcolnia a bennmaradást a férfi kézilabda Bölények Ligájában, így alig egy szezon után visszatér a másodosztályba.

Búcsúzott az élvonaltól a segesvári kézilabdacsapat
Nem sikerült kiharcolni a bennmaradást. Korábbi felvétel Fotó: Facebook/FAN CLUB CSM Handbal Sighisoara

Az élvonalbeli bajnokság zárófordulójában a segesvári csapat sorsdöntő mérkőzést játszott vasárnap délután hazai pályán a bennmaradásért közvetlen vetélytárs CSM Vaslui ellen, amelyen győzelemre volt szüksége az egyenes ágon való kiesés elkerüléséért.

A VSK-nak azonban nem sikerült teljesítenie a feladatot, az összecsapás legnagyobb részében hátrányban játszott, és végül 31–24-es vereséget szenvedett.

Ez a kudarc azt jelenti, hogy az újonc Maros megyeiek 5 nyert és 19 vesztes meccsel, illetve 2 döntetlennel a 13., utolsó előtti helyen végeztek, és a sereghajtó Kolozsvári U mellett kiestek az élvonalból.

A moldvaiak sikerükkel az osztályozó tornán őrizhetik meg helyüket a legjobbak között. A másik osztályozós csapat kiléte a szerdai utolsó találkozókon dől el, a Bukaresti Steaua és a Temesvári Poli a saját meccsén egyaránt győzelemmel kerülheti el a 11. pozíciót, és biztosíthatja be helyét az élvonal következő szezonjában.

A lebonyolítás szerint a 26 fordulót tartalmazó alapszakasz, azaz az oda- és visszavágók lejártával az utolsó két helyezett búcsúzik az élvonaltól, míg a 11., és 12. helyen zárt csapat osztályozót játszik a másodosztály döntő tornáján a harmadik és negyedik pozícióban végzett együttessel.

Az már korábban eldőlt, hogy a bajnoki címet idén is a Bukaresti Dinamo szerezte meg, az ezüstérmet a Konstancai CSM, a bronzot a Nagybányai Minaur nyerte.

Mint ismert, a másodosztályból a felsőházi rájátszás győztese, a VSK Székelyudvarhely és a második helyen végzett CSM Alexandria jutott fel egyenes ágon a Bölények Ligájába, míg a Fogarasi VSK osztályozón vehet részt, amelyen a play-off utolsó mérkőzésének eredménye függvényében a Nagyváradi VSK, vagy a Resicabányai CSM is érdekelt lesz.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.