Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A pihenő után lelépte ellenfelét a VSK Udvarhely

Józsa Csongor 2023. szeptember 16., 18:52

Az első félidőben még kiegyensúlyozott volt, hol az egyik, hol a másik vezetett. A szünetet követően nem volt kérdés ki nyeri a férfi kézilabda A osztály derbijét.

A pihenő után lelépte ellenfelét a VSK Udvarhely
Putnoky Szabolcs volt az udvarhelyiek legeredményesebb játékosa Fotó: Beliczay László

Szombaton délután a férfi kézilabda A osztály nyitómeccsén a VSK Székelyudvarhely a Nagyváradi VSK vendége volt. Az a két együttes nézett farkasszemet, akik tavaly még az élvonalban szerepeltek, mindketten kiestek.

A Sipos Lóránt által irányított gárda indította jobban az A csoport rangadóját, előnyben volt egy-két góllal az első negyedórában.

A 18. percig potyogtak a találatok, 9–11 után aztán jött egy gólcsend, öt percig egyik fél sem zörgette meg a hálót. Innen a házigazda ragadta meg a kezdeményezést, zsinórban lőtt négyet, megfordította az állást, a 25. percben pedig 13–11-re vezetett. A pihenőre ezt a székelyföldiek ledolgozták, 15–15 állt az eredményjelzőn.

A mérkőzés kulcsmomentuma a második játékrész eleje volt. 16–16 után az udvarhelyiek szereztek úgy öt találatot, hogy egyet sem kaptak. Innen pedig már nem volt visszaút a házigazdák számára.

Sőt, még egy lapáttal rá tudott tenni a VSK Székelyudvarhely, a 49. percben nyolccal vezettek (20–28).

Nem kellett idegeskednie, jól indította a szezont a feljutást megcélzó székelyföldi gárda.

Férfi kézilabda A osztály, A csoport, 1. forduló:

Nagyváradi VSK–VSK Székelyudvarhely 25–34 (15–15).
A vendégek gólszerzői: Putnoky Szabolcs 7, Szász Előd 6, Paul Oargă és Katona Tamás 4-4, Mohamed Fedila és Feliciano Couveiro 3-3, Csibi Hunor és Komporály Attila 2-2, Menyhárt Barna, Varó Lajos és Szabó Lóránd 1-1.

A játéknap további eredményei: Nagyszentmiklósi Unirea–Fogaras VSK 31–37, Temesvári Poli CSU–U Craiova 29–32, Resicabányai VSK–CSU Tg. Jiu 44–30.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.