Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A másodedző lett a magyarok szövetségi kapitánya

MTI 2022. március 12., 14:28

A korábban a nemzeti csapatnál másodedzőként dolgozó Chema Rodríguez lett a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, megbízatása 2024 nyaráig szól.

A másodedző lett a magyarok szövetségi kapitánya
Eddig is ott ült a kispadon Fotó: Facebook/kezivalogatott

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) közleménye szerint a 42 éves szakember a válogatottal párhuzamosan 2023-ig folytatja a munkát klubcsapatával, a Benficával, azt követően főállásban látja majd el a szövetségi kapitányi tisztséget.

„Az Európa-bajnoki szereplés a mai napig bánt, hiszen nagy reményekkel kezdtük meg a tornát, és bő két évig ez a verseny állt a munkánk középpontjában. Éppen ezért kettőzött erővel és bizonyítási vággyal állok neki az új megbízatásnak, hiszek a csapatban és magamban is. A fő cél a párizsi olimpia, elsőként pedig természetesen a sikeres szereplés az április világbajnoki selejtezőkön.

A csapatnak nem csupán a magja, hanem szinte a teljes kerete adott, hétfőtől pedig megkezdjük a közös munkát, amit már nagyon várok!”

– mondta el kinevezését követően a játékoként világbajnok és kétszeres BL-győztes spanyol szakember.

Chema Rodríguez egyelőre a szövetségi kapitányi posztot a Benficánál végzett vezetőedzői munkájával párhuzamosan látja el, jövőre már főállásban lesz a válogatott szakvezetője, és nem hosszabbítja meg kontraktusát az egyesületnél.

A 2019 nyarán kinevezett Gulyás István, Nagy László, Chema Rodríguez összetételű szakmai stáb szerződése a 15. helyezéssel, a részben magyar rendezésű Európa-bajnokság után lejárt. Az MKSZ március 1-jén jelezte, hogy tárgyalásokat kezdeményez a spanyol trénerrel a kapitányi poszt betöltéséről.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.