Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A magyar lányok legyőzték a románokat is, hibátlanul nyerték meg a Kárpátok Kupáját

Sebestyén Ervin 2024. március 03., 16:09 utolsó módosítás: 2024. március 03., 16:24

Március első hétvégéjén rendezték Sepsiszentgyörgyön a 2024-es ifjúsági Kárpátok Kupája nemzetközi női kézilabdatornát. A vasárnapi, egyben utolsó játéknapon a magyarok legyőzték a románokat, a spanyolok pedig a lengyeleket múlták felül.

A magyar lányok legyőzték a románokat is, hibátlanul nyerték meg a Kárpátok Kupáját
Habár a román lányok többször is több góllal vezettek, nem tudták megtartani előnyüket, vereséget szenvedtek Fotó: Facebook/Federația Română de Handbal

Vasárnap délelőtt rendezték a Spanyolország–Lengyelország találkozót, amely nagyon kiélezett csatát hozott. Az első félidőben fej-fej mellett haladtak a csapatok, a spanyolok egy minimális előnyt tudtak kidolgozni, amit meg is őriztek a szünetig, 15–13-as eredménnyel mehettek pihenőre. A fordulást követően továbbra is hátrányban játszott a lengyel válogatott, amely nem tudott kiegyenlíteni, 26–23-ra kikapott.

Spanyolország így két győzelemmel zárta a tornát, míg a lengyelek mindhárom összecsapásukat elbukták.

A Románia–Magyarország mérkőzés kora délután kezdődött a Sepsi Arénában, a magyarok pedig ezúttal is nehezebben vették fel a mérkőzés ritmusát. Rögtön az elején háromgólos előnyre tettek szert a románok, előbb 4–1-re, majd 8–5-re is vezettek. Ennek ellenére összeszedték magukat a vendégek, negyedóra elteltével 8–8 volt az állás, majd egészen a szünetig rendkívül szoros volt a meccs, végül 13–13-as eredménnyel vonulhattak pihenőre.

Fotó: Facebook/Federația Română de Handbal

A második félidő elején ismét jobban rajtoltak a hazaiak, négygólos különbséggel vezettek, viszont 45 percnyi játék után ismét döntetlenre álltak a felek, 20–20 állt az eredményjelzőn. Ezen a ponton könnyedén fordíthattak volna a magyarok, viszont Ioana Niţă, a románok kapusa sorra mutatta be a bravúrokat, így 22–20-ra módosult az állás.

Ekkor viszont ismét ritmust váltott a magyar nemzeti csapat, sorra dobták a gólokat, végül pedig 27–24-re meg is nyerték az összecsapást.

Magyarország válogatottja mindhárom mérkőzésén győzött az ifjúsági Kárpátok Kupáján, míg a románok két vereséggel és egy sikerrel zárták a tornát.

Kárpátok Kupája, a pénteki mérkőzések eredménye:
Románia–Spanyolország 20–25,
Magyarország–Lengyelország 25–24.

Szombati eredmények:
Románia–Lengyelország 24–19,
Magyarország–Spanyolország 21–19.

Vasárnapi eredmények:
Spanyolország–Lengyelország 26–23,
Románia–Magyarország 24–27.

A Kárpátok Kupája végeredménye:
1. Magyarország 9 pont,
2. Spanyolország 6,
3. Románia 3,
4. Lengyelország 0.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.