Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A magyar válogatott kijutott a vébére, a román ezúttal sem

MTI , Székely Sport 2024. május 12., 20:04 utolsó módosítás: 2024. május 12., 20:05

A magyar férfi kézilabda-válogatott kettős győzelemmel jutott ki a jövő évi világbajnokságra, mivel tizenhárom góllal nyert Litvánia ellen a selejtező vasárnapi visszavágóján. Románia simán elvérzett Csehországban, így ezúttal is lemarad a tornáról.

A magyar válogatott kijutott a vébére, a román ezúttal sem
Lékai Mátéék simán jutottak ki a vébére Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

A magyar csapat csütörtökön 33–26-ra győzött Vilniusban, a hétgólos előny ellenére nagy lendülettel, gyors, olajozott játékkal kezdte a visszavágót, Chema Rodríguez szövetségi kapitány az első félidő közepén minden mezőnyjátékosát lecserélte, a meccs képe ennek ellenére nem változott. A játék ritmusa nem csökkent, a szünetben 17–10-re vezettek a magyarok.

A második félidőben is a hazaiak akarata érvényesült a pályán, a 49. percben tíz gólra nőtt a különbség, ami a lefújásig tizenháromra nőtt. A magyar mezőnyjátékosok közül csak Ligetvári Patrik nem szerzett gólt. A kapuban Palasics Kristóf 44 lövésből 22-t kivédett. A két együttes 16. találkozóján a magyarok három vereség mellett 13. alkalommal győztek.

Bánhidi Bence Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

A január 14. és február 2. között sorra kerülő világbajnokság házigazdája Horvátország, Dánia és Norvégia lesz, a csoportkör sorsolására május 29-én kerül sor. Ez lesz a 29. férfi világbajnokság, és a 23., amelyen a magyar együttes részt vesz. Eddigi legjobb eredménye az 1986-os ezüstérem, legutóbb, tavaly januárban nyolcadik lett.

Idegenben nem ment a játék

A román válogatott úgy utazott el a Csehország elleni visszavágóra, hogy az első találkozón hét góllal is vezetett, ám a meccs végén a szerencse is kellett, hogy végül egy találattal legyőzze a cseheket (31–30). A vékony előny hamar elolvadt, a hazaiak 6–1-es sorozattal kezdtek, a szünetben pedig 15–9-re vezettek. A második játékrészben sem javult fel Románia játéka, minden a csehek akarata szerint alakult, végül 29–20-ra nyertek és kijutottak a vébére.

Románia legutóbb 2011-ben szerepelt a tornán.

Férfi kézilabda-világbajnokság, selejtező visszavágó:
Magyarország–Litvánia 36–23 (17–10)
Továbbjutott: Magyarország, kettős győzelemmel, 69–49-es összesítéssel.

Csehország–Románia 29–20 (15–9)
Továbbjutott: Csehország, 59–51-es összesítéssel
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.