Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Visszavágtak Galacnak a korábbi vereségért az Ágyúsok

Sánta Imre 2022. október 22., 23:19 utolsó módosítás: 2022. október 22., 23:34

A pénteken elszenvedett kudarc után egy találatokban gazdag, látványos, de rengeteg kiállítással teletűzdelt mérkőzésen aratott ötgólos győzelmet a Háromszéki Ágyúsok jégkorong csapata a Galaci CSM otthonában.

Visszavágtak Galacnak a korábbi vereségért az Ágyúsok
Nagyszerű játékkal rukkoltak elő a háromszékiek. Korábbi felvétel Fotó: Háromszéki Ágyúsok

A szombati találkozón is az egy nappal korábban diadalmaskodó galaciak kezdtek határozottabban, de egy nagy kapushibát kihasználva Gecse Olivér elcsente a korongot, és az 5. percben megszerezte az Ágyúsok vezető találatát (0–1). A folytatásban a háromszékieknek főleg a védekezésre kellett figyelniük, mert sorra szórták ki őket a bírók, de emberhátrányban Bíró Mátyásnak így is sikerült becsapnia Onodi Ottót, megduplázva az előnyt (0–2). Nem sokkal később a házigazdák Vitalij Kiricsenko révén szépítettek (1–2), de ez nem szegte kedvét a narancsmezeseknek, és az első szünetig egy szép akció után előbb Szergej Pajor, majd egy ellentámadás nyomán Molnár Zoltán volt eredményes (1–4).

A második harmad elején Pelle Torstensson tanítványai még kivédekeztek egy kettős emberhátrányt, de a következőt már nem sikerült, Artyom Sursov vette be az addig remekül védő Béres Szilárd kapuját (2–4), Patrik Machala pedig minimálisra csökkentette a galaciak hátrányát (3–4). Ekkor viszont még időben érkezett a háromszékiek válasza, előbb egy szép összjátékot Alekszander Bolshakov váltott gólra (3–5), majd a 37. percben Gecse Olivér állította vissza a háromgólos különbséget (3–6), a játékrész végére viszont még maradt egy újabb Kiricsenko találat (4–6).

Az utolsó húsz perc is eseményekben gazdagon alakult, kezdődött azzal, hogy az Ágyúsok legelső emberelőnyét Ilyés Tamás rögtön ki is használta (4–7), és folytatódott azzal, hogy az egyre idegesebben játszó házigazdák közül egyre többen jutottak a kiállítás sorsára, Alekszender Bolshakov pedig nem kegyelmezett az időközben Onodit váltó Szopos Magornak, egy palánkról visszapattanó korongot vágott be a hálóba (4–8).

A túloldalon a mesterhármasig jutó Vitalij Kiricsenkonak még összejött egy újabb szépítő találat (5–8), de rögtön ezt követően egy perc leforgása alatt Molnár Zoltán és Vitalij Karamnov végleg eldöntötte a mérkőzés sorsát (5–10). A végére még maradt egy gólváltás, előbb Alekszej Baskov talált be Béres kapujába (6–10), de nemsokára Antal Előd emberhátrányban volt eredményes (6–11).

Az összecsapás utolsó másodperceiben azonban elszabadultak az indulatok, a vereséget szemmel láthatóan nehezen elviselő galaciak sportszerűtlen eszközökhöz folyamodtak, de a háromszéki legények is felvették a kesztyűt, így a mérkőzés során több alkalommal is a házigazdáknak kedvező játékvezetők bőkezűen osztogatták a büntetéseket. Mindez azonban már semmit nem változtatott azon, hogy az Ágyúsok nagyszerű játékkal fektették két vállra ellenfelüket, amiért minden dicséret megilleti Pelle Torstensson csapatát.

Romániai jégkorongbajnokság, alapszakasz:

Galaci CSM–Háromszéki Ágyúsok 6–11 (1–4, 3–2, 2–5).

Gólszerzők: Vitalij Kiricsenko (12., 40., 49.), Artyom Sursov (30.), Patrik Machala (32.), Alekszej Baskov (53.), illetve Gecse Olivér (5., 37.), Bíró Mátyás (11.), Szergej Pajor (14.), Molnár Zoltán (18., 50.), Alekszander Bolshakov (36., 48.), Ilyés Tamás (45.), Vitalij Karamnov (51.), Antal Előd (56.).
Kapura lövések: 61–34.
Kiállításpercek: 108–103.
Galac: Onodi Ottó (Szopos Magor) – Evgenyi Yemilianenko, Konstantin Chernyuk, Vitalij Kiricsenko, Alekszander Neznamov, Mircea Constantin – Hildebrand Szabolcs, Cătălin Berdila, Artyom Sursov, Patrik Machala, Alekszej Baskov – Ráduly Norbert, Szabó Dávid, Antal Alfréd, Mikhail Shabanov, Yuri Nazarov – Remus Gheorghe, Silló Huba, Benedek Roland, Andrei Buleandra. Edző: Vladimir Kinga.
Ágyúsok: Béres Szilárd (László Arnold) – Alekszander Bolshakov, Bíró Ottó, Gecse Olivér, Molnár Zoltán, Molnár Zsombor – Antal Előd, Szabó Zsolt-Ákos, Bíró Mátyás, Szergej Pajor, Róth Zoltán – Ferencz Szilárd, Vitalij Karamnov, Márk Róbert, Horváth Pál, Ilyés Tamás – László Hunor, Márton Koppány, Danalizi Vilmos Gergő, Solymosi Tamás. Edző: Pelle Torstensson.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.