Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Változtatás várható az Erste Ligában, még nem a soron következő idényben

Józsa Csongor , MTI 2024. június 04., 23:05

Szeretnének változtatni az Erste Ligán, ám az idő rövidsége miatt nem a következő szezonban – jelentette ki Kolbenheyer Zsuzsanna, a Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) múlt héten megválasztott új elnöke.

Változtatás várható az Erste Ligában, még nem a soron következő idényben
Túl közel az új évad, így csak egy év múlva módosítanak Fotó: Borbély Fanni

Az MJSZ vezetője kedden az M4 Sport Nemzeti Sporthíradójában elmondta, az új szabályok és az új rendszer bevezetése az idő rövidsége miatt most valószínűleg nem történik meg. Kiemelte, hogy a csapatonként túl sok légiós miatt a bajnokság a fiatalok számára nem nyújt perspektívát. Hozzátette: minden változtatást a klubokkal egyetértésben hoznak meg.

A nemzetközi szövetség (IIHF) legfőbb döntéshozó testületében is dolgozó Kolbenheyer kitért arra, hogy pozíciói nem zárják ki egymást, több IIHF-kollegája is hasonló módon dolgozik, viszont a magyar női szakág vezetését átadja másnak. Pár héten belül kiderül, ki lesz az utód.

A sportág fejlesztése kapcsán kitért arra, hogy a jövőben az előző vezetéshez képest jobban szeretnék bevonni a munkába a sportszakma képviselőit, akik eddig úgy érezhették, hogy kívül rekedtek a szövetségen.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.