Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Újra kikapott a Sportklub, a címvédő nem jutott a legjobb négy közé

2023. február 26., 21:06

A Brassói Corona vasárnap este hazai jégen 5–2-re nyert a Csíkszeredai Sportklub ellen a jégkorong Erste Liga negyeddöntőjében, és így 4:1-es összesítéssel búcsúztatta a címvédőt. Két erdélyi és két anyaországi csapat lesz a liga elődöntőjében.

Újra kikapott a Sportklub, a címvédő nem jutott a legjobb négy közé
Fotó: Pinti Attila

Vasárnap este sem volt teljes a Brassói Corona és a Csíkszeredai Sportklub csapata, a hazaiaktól Albert Zagidullin, a vendégektől pedig Gecse Hugó, Karel Kubát, Rokaly Szilárd és Részegh Tamás hiányzott – mind sérülésekkel küszködnek.

Gyors hazai góllal kezdődött a mérkőzés, a Corona már a 22. másodpercben betalált, amikor a kapu előtt üresen hagyott Roberto Gliga közelről kapuba lőtte a korongot (1–0). Küzdött, harcolt a folyatásban a Sportklub, és a 13. percben sikerült az egyenlítés, Cody Milan tört be a kapu elé, majd fonákkal a hálóba lőtte a korongot (1–1).

Nem tartott sokáig a döntetlen állás, a 15. percben a Brassó kihasználta a csíkiak védelmi rövidzárlatát, korongot szerzett az ellenfél harmadában, majd Chase Schaber védhetetlenül a felső kapuvas alá bombázta (2–1).

Szoros harcot hozott a második játékrész, a 26. percben azonban a brassói Chase Schabert tiszta gólhelyzetben csak szabálytalanul tudták megállítani a vendégek, a megítélt büntetőlövést ugyanő értékesítette (3–1). A folytatásban volt egy kihasználatlanul maradt emberelőnye a Sportklubnak, de a második szünet előtti percekben a székelyföldi együttesnek sikerült a szépítés: Reisz Áron kapu elé lőtt korongja Becze Tihamér botján irányt változtatva kötött ki Patrik Polc kapujában (3–2).

Küzdött, harcolt a harmadik játékrészben a vendég Sportklub, a gólokat azonban a házigazdák lőtték: a 48. percben Kevin Domingue egy kipattanót ütött közelről a csíki kapuba (4–2), majd az 59. percben – amikor a vendégek Adorján Attila kapus helyett is mezőnyjátékost küldtek a jégre – Sullivan Sills korongot szerzett saját harmadában, és a Sportklub üresen hagyott kapujába lőtte (5–2).

A mérkőzés a jégen sportszerű légkörben zárult.

Az egyik fél negyedik győzelméig tartópárharcot a Corona nyerte, összesítésben 4:1-re, és ellenfélre vár.

Eddig a a Budapest JAHC, a Gyergyói HK és a Brassói Corona jutott be a legjobb négy közé. A negyedik elődöntős helyért a Ferencváros és a Miskolci DVTK harcol, a párharcban a Fradi összesítésben 3:2-re vezet, a sorozat hatodik mérkőzését hétfőn, február 27-én este rendezik a budapesti Tüskecsarnokban.

Jégkorong Erste Liga, negyeddöntő, ötödik mérkőzés:

Brassói Corona–Csíkszeredai Sportklub 5–2 (2–1, 1–1, 2–0).
Gólszerzők: Roberto Gliga (1.), Chase Schaber (15. és 26.), Kevin Domingue (48.), Sullivan Sills (59.), illetve Cody Milan (13.) és Becze Tihamér (39.).
Kapura lövések: 45–36.
Büntetőpercek: 4–2.
Játékvezetők: Soós Dániel és Nagy Attila, illetve Muzsik Ferenc Norbert és Magyar Áron.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
9 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.