Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Újabb megbetegedések, elmarad a ma esti GYHK–FTC mérkőzés

Gergely Imre 2022. március 21., 12:47 utolsó módosítás: 2022. március 21., 13:08

Nem tud kiállni a minimálisan szükséges létszámmal a Gyergyói Hoki Klub az FTC-Telekom elleni hétfői találkozóra, így az Erste Liga elődöntő negyedik mérkőzése elmarad. A győzelmet 5–0-s eredménnyel a Ferencváros kapja meg.

Újabb megbetegedések, elmarad a ma esti GYHK–FTC mérkőzés
Biztosan nem lesznek jégen a csapatok a negyedik meccsen Fotó: Szász Adorján

Vasárnap még abban reménykedtek a gyergyóiak, hogy a korábban lebetegedett játékosaik közül néhányan már vállalni tudják a játékot hétfőn, de állapotuk nem javult annyira, hogy bevethetők legyenek, sőt újabb játékosok is megbetegedtek és többen vasárnap meg is sérültek. Így a GYHK nem tud kiállni az elődöntő negyedik mérkőzésére. A lényegen nem változtat, de fontos tudni, hogy nem koronavírus-fertőzésről van szó, tesztelték a játékosokat.

Mivel az idei Erste Liga sorozatban az a megállapodás született, hogy betegség, vagy sérülés miatt nem lehet mérkőzéseket halasztani így a meccset játék nélkül nyeri a Ferencváros amely így összesítésben 3–1-es előnybe került.

Szilassy Zoltán vezetőedző nagyon szomorúan és csalódottan nyilatkozott.

„Tehetetlenég szomorúság, düh, csalódottság. Ezt érzem. Sajnálom ezt a nagyszerű közönséget és a játékosaimat is. Egyszerűen nincs két sornyi emberünk, aki hokizni tudna.

Az a borzasztó ebben, hogy nagyon jó szezonunk van, nagyon jó playoff-formánk van, elhoztuk a pályaelőnyt Budapestről, és egy ilyen vírus miatt, amely 36 óra alatt 15 játékost levert a lábáról, nem tudjuk megmutatni, hogy mit tudunk a Ferencváros ellen hazai pályán.

Legjobban a játékosokat sajnálom, mert mindannyiunknak rengeteg munkája van benne, és akármi lehetett volna ebből a szezonból (nyilván, amíg valaki a negyedik meccset is meg nem nyeri, addig még bármi lehet – szerk. megj.). A vasárnapi mérkőzés is frusztráló volt, de így, hogy a szériánk is belekerülhet, az borzasztóan szomorú. 1–1-re állt az elődöntő, telt házzal várta a közönség a hazai meccseket, és ha nem is mondhatjuk azt, hogy biztosan mi lettünk volna a továbbjutók, de jó esélyünk volt erre. Ha az ellenfél győz le minket, azt el kell fogadni, de ne az legyen, hogy egy vírus miatt nem tudsz játszani az ellenféllel...” – fogalmazott Szilassy Zoltán.

Jelenleg még kérdéses, hogy mi lesz a következő, ötödik összecsapás sorsa, amelyre csütörtökön kellene sor kerüljön Budapesten.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.