Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Új edzővel készül a szezonra a gyergyói női jégkorongcsapat

Gergely Imre 2022. augusztus 26., 10:03

Barabás László irányításával, lényegesen átalakult játékoskerettel készül a következő szezonra a gyergyószentmiklósi Fox Hockey női jégkorongcsapat. Szombaton és vasárnap 3 csapat részvételével szervezik meg a 3. Székelyföldi Női Jégkorongtornát.

Új edzővel készül a szezonra a gyergyói női jégkorongcsapat
Új edzővel kezdi meg az új szezont a gyergyói női jégkorongcsapat Fotó: fradi.hu

A cél ugyanaz, mint a múlt évben: bejutni a magyarországi U25A női bajnokság legjobb négy csapata közé és Romániában újra megszerezni a bajnoki címet – mondja el Barabás László, a Fox Hockey új edzője. Az edzőváltásra azért volt szükség, mert a korábbi szakvezető Láng Zoltán visszaköltözött Dunaújvárosba, ahol az Angels csapatát fogja irányítani.

Amint a gyergyói csapat menedzsere Laczkó Levente kifejtette Barabás Lászlóban látják azt a megfelelő személyt, aki a klub elvárásainak megfelelő szintre tudja vezetni a „rókalányokat”.

A keret is átalakult. Elekes Ágnes visszavonult, Sütő Örsi, Szopos Katalin és György Eszter nem vállalják a következő szezonban a magyar bajnokságban való részvételt, Laczkó Andrea Dunaújvárosba igazolt, míg Fehér Nikolett a MAC akadémiáján folytatja. Helyükre Marosvásárhelyről, Csíkkarcfalváról, Brassóból és Ploiesti-ről hívtak játékosokat, de most először 2-3 légiósuk is lesz, akik Ukrajnából jönnek Gyergyóba.

Fotó: Leopold Tamás

„Egyelőre még ismerkedünk. Volt egy 3 napos edzőtáborunk, ahol szinte mindenki jelen tudott lenni, ott is sok beszélgetés, közösségépítő játékok zajlottak a munka mellett, éppen azért, hogy jobban megismerjük egymást. Mivel sok helyről jönnek újak nehéz lesz így közös edzéseket tartani, de a terv az, hogy heti négy edzésből kettő mindenki számára kötelező lesz.

Sokan szeretnének csatlakozni, mert Romániában mi vagyunk az egyedüli klub, amely ilyen szinten komolyan veszi a női jégkorongot. Ennek megfelelően, aki itt szeretne játszani attól komolyságot várunk úgy az edzéseken, mint a meccseken való részvétel és bizonyítás terén”

– fogalmaz Barabás László. Számára is új kihívás ez, hiszen miután az aktív játékospályafutása véget ért utánpótlás edzőként dolgozott, de felnőtt szinten ez az első megbízatása.

„A magyar U25A bajnokság mellett szeretnénk, ha itthon is egy komolyabb bajnokságban szerepelhetnénk. Ehhez azt kellene elérni, ha a játékosok számára 16-ról 14 évre csökkentenék az alsó korhatárt. Ha így lenne, akkor már jó csapatot tudna indítani Marosvásárhely, Csíkkarcfalva, Csíkszereda, de a román vidékekről is lennének benevezők. Az a tapasztalat ugyanis, hogy 18 év, az iskola után már nagyon kevesen folytatják ezt a sportot” – mutat rá Laczkó Levente.

Fotó: Gergely Imre

A Fox Hockey tevékenységét segíti a Gyergyószentmiklós önkormányzata által nyújtott de minimis támogatás, Hargita Megye Tanácsa pedig a hétvégi felkészülési torna megszervezéséhez és felszerelésvásárláshoz járul hozzá.

Kétnapos kupa jön a hétvégén

A 3. Székelyföldi Női Jégkorongtornára idén a MAC Marilyn csapata, valamint a Hatvani Gigászok érkeznek. Augusztus 27-én és 28-án zajlanak a mérkőzések, mindkét napon két-két meccset játszik mindhárom résztvevő.

A torna programja:

szombat: 14 órától Fox Hockey–Hatvani Gigászok, 15.30-tól MAC Marilyn–Fox Hockey, 17.00-tól  Hatvani Gigászok–MAC Marilyn;
vasárnap: 10 órától MAC Marilyn–Hatvani Gigászok, 11.30-tól Hatvani Gigászok–Fox Hockey, 13.00-tól Fox Hockey–MAC Marilyn.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.