Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Tapasztalatot gyűjtöttek, pontokat nem a gyergyói fiatal jégkorongozók

Gergely Imre 2023. november 15., 21:31

Sokáig tartotta magát a legjobbjait pihentető Gyergyói Hoki Klub a Galacon játszott szerdai mérkőzésen, de az utolsó hat percben lőtt gólokkal a Duna-partiaké lettek a romániai bajnoki pontok.

Tapasztalatot gyűjtöttek, pontokat nem a gyergyói fiatal jégkorongozók
Az utolsó harmad döntött Fotó: Facebook/Sportul Ilustrat

A fiataloknak adott játéklehetőséget a GYHK szakvezetése, az alapcsapatból csak páran léptek jégre, a kapuban pedig először volt kezdő Mag Örs.

Ennek ellenére sokáig nem talált fogást az ilyen körülmények között jóval rutinosabb és esélyesebb galaci együttes a piros-fehéreken, sőt nem csak Mag mutatott remek formát, de túloldalt Onodinak is volt dolga. A vezetést a 17. percben tudta megszerezni Tamriuc a galaciaknak, és ezzel 1–0 volt az állás az első harmad után.

Rögtön a szünet után kivédekezett a GYHK egy csaknem teljes két percig tartó kettős emberhátrányt, ennek végén a büntetőpadról beugró Szigeti mehetett egyedül a kapu felé, a lövés pillanatában szabálytalankodtak ellene, így büntetőlövéshez jutott a GYHK. Szigeti ezt szép mozdulattal értékesítette. Az 1–1 nem sokáig tartott, Jemelianenko emberelőnyben, majd Tamriuc egyéni megmozdulással talált be a gyergyói kapuba.

Fotó: Facebook/Sportul Ilustrat

A harmad végén a székelyek kerültek kettős emberelőnybe, amit Sárpátki góljával másodpercek alatt ki is használtak, újra egygólosra faragva a különbséget.

Az utolsó játékrészben Baskov alakította 4–2-re az eredményt, de egy szépen kijátszott emberelőnyös akcióból Csiszer újra szorossá tette a mérkőzést. Akár az egyenlítés is összejöhetett volna a gyergyóiaknak, de a helyzetek kimaradtak, az 54. perctől azonban elfogyott a remény, egymás után háromszor is betalált a hazai együttes, így reális hazai győzelem született.

A GYHK vasárnap a Csíkszeredai Sportklub vendégeként vívja a szezon harmadik székely rangadóját.

Jégkorong, romániai bajnokság, alapszakasz:

Galaci CSM–Gyergyói Hoki Klub 7–3 (1–0, 2–2, 4–1).
Gólszerzők: Vladislav Tamriuc (17., 33), Jevgenyij Jemelianenko (24.), Alekszej Baskov (45.), Benedek Roland (54.), Patrik Machala (55.), Mircea Constantin (56.), illetve Szigeti Ákos (23.), Sárpátki Tamás (39.), Csiszer Ádám (50.).

Brassói Corona–Bukaresti Steaua 2–1 (1–0, 0–0, 1–1).
Gólszerzők: Williams (6.), Van Wormer (58.), illetve Filip (51.).

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.