Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Szorosabb meccsen nyert a GYHK a Sapientia U23 ellen

Gergely Imre 2022. november 16., 21:43 utolsó módosítás: 2022. november 17., 09:40

Az alapemberek többségét nélkülözve is nyerni tudott a Gyergyói Hoki Klub a Sapientia U23 vendégeként. A GYHK 4 pont előnnyel vezeti a romániai jégkorong-bajnokságot a Steauának visszavágó Galac előtt.

Szorosabb meccsen nyert a GYHK a Sapientia U23 ellen
Semmit sem bízott a véletlenre a GYHK. Korábbi felvétel Fotó: Szász Adorján/GYHK

A gyergyóiak légiósai közül csak Saari és Jalonen, a magyar válogatott hétvégi tornáján szereplő játékosok közül csak Császár szerepelt ezúttal Csíkkarcfalván, de a GYHK így is behúzta a három pontot. Éppen Császár volt az, aki megszerezte a vezető gólt a piros-fehéreknek, majd a 17 éves Fodor Dávid góljával nőtt a különbség 0–2-re. A második harmadban a szintén rácsot viselő, azaz junior Fehér Csanád növelte tovább a GYHK előnyét, de erre Szőcs Zalán válaszolt, és ezzel a játékrész döntetlen lett.

Az utolsó húsz percben ismét csak gyergyói gólok születtek, a végeredmény pedig 1–5 lett. 

Pénteken Csíkszeredában következik az újabb Sportklub–Gyergyói Hoki Klub rangadó, a Sapientia U23 pedig szombaton és vasárnap a Sportul Studențesc csapatát fogadja.

Szintén szerdán zajlott a Bukaresti Steaua–Galaci CSM  mérkőzés is. Egy nappal korábban a „katonák” örülhettek, azonban most a vendégek vitték a Duna partjára a pontokat. Az első két harmad 1–1-es és 2–2-es döntetlennel zárult, azonban a harmadik játékrészben csak a galacaiak tudtak gólt lőni, és 3–5-re győztek.

Romániai jégkorong-bajnokság, alapszakasz:
Sapientia U23–Gyergyói Hoki Klub 1–5 (0–2, 1–1, 0–2)
Gólszerzők: Szőcs Zalán, illetve Császár Hunor, Fodor Dávid, Fehér Csanád, Vincze Gergő, Kozma Zsolt

Bukaresti Steaua–Galaci CSM 3–5 (1–1, 2–2, 0–2)
Gólszerzők: Csergő Hunor 2, Alexander Vaszilev, illetve Vitalij Kiricsenko, Alexander Nyezsnamov, Konsztantin Csernyuk, Hildebrand Szabolcs, Artyem Szurszov.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.