Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Székely rangadóval indul az Erste Liga

Gergely Imre 2023. július 28., 11:50

Csíkszeredai Sportklub–Gyergyói Hoki Klub mérkőzéssel rajtol a jégkorong Erste Liga 2023–2024-es szezonja. Az alapszakaszban a tavalyinál több, azaz 44 mérkőzés vár minden együttesre.

Székely rangadóval indul az Erste Liga
Fotó: Pinti Attila

Közzétették az Erste Liga következő szezonjának a programját és lebonyolítási rendszerét. Ez utóbbi több változást is hoz az utóbbi években megszokotthoz képest.

Az alapszakasz szeptember 29-én kezdődik, és rögtön a székely rangadóval indul, a Vákár Lajos Műjégpályán a Csíkszeredai Sportklub fogadja a címvédő Gyergyói Hoki Klub együttesét.

Másnap GYHK–Brassói Corona meccs következik, október 1-jén pedig a Sportklub utazik Brassóba, így már az elején lezajlanak az első találkozások az erdélyi csapatok között.

Ezt követően mindhárom erdélyi együttes magyarországi túrára indul.

Változás a korábbi évek kiírásához képest, hogy 36 alapszakasz meccs után (ami február 4-ig tart) lesz még egy fél kör, február 13-tól március 5-ig, ahol az addigi sorrend alapján két öttagú csoportra oszlik a mezőny.

Ebben a szakaszban a listavezető a 4., 5., 8., és 9. helyezettel, a másik csoportban a második a 3., 6., 7., és 10 helyezettel játszik egy hazai és egy idegenbeli meccset. Így áll össze az alapszakasz 44 fordulója.

A mezőnyben nyincs változás, az új szezonban is a Gyergyói Hoki Klub, a Csíkszeredai Sportklub, a Brassói Corona, az FTC, a BJAHC, a DVTK, a DEAC, az UTE, a DAB és a FEHA19 küzd a bajnoki címért.

A rájátszás március 8-án kezdődik, és újdonság, hogy megszűnik az eddigi alapszakasz utáni ellenfélválasztás, a rájátszás párosításai az alapszakaszban elért helyezések szerint dőlnek el.

Az alapszakasz győztese a 8. helyezettel játszik, továbbá a 2. és 7., a 3. és 6., illetve a 4. és 5. helyen végzett csapatok között alakulnak ki a többi párosítások. A kilencedik és a tizedik helyezett számára véget ér a szezon.

A korábbi években karácsony és szilveszter között rendszerint itthon csapott össze a Sportklub, a GYHK és a Corona, és ezek voltak az alapszakasz legjobb hangulatú meccsei, hiszen akkorra a legtöbb külföldön élő szurkoló is hazajött,

2023 végén sajnos ez már nem így lesz.

Most a karácsony előtti hétre vannak időzítve erdélyi derbik, a két ünnep között pedig Magyarországon túráznak az itteni csapatok.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.