Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Sokat hibázott és kikapott a Sportklub, döntetlenre áll a Ferencváros elleni párharc

Dobos László 2024. március 27., 21:21

Nem tudta megismételni az egy nappal korábbi remek játékát szerdán este a Csíkszeredai Sportklub a jégkorong Erste Liga elődöntőjében: a székelyföldi gárda hazai jégen háromgólos vereséget szenvedett a Fraditól. A párharc nagypénteken este folytatódik.

Sokat hibázott és kikapott a Sportklub, döntetlenre áll a Ferencváros elleni párharc
Galérianézet
Ezúttal sokat hibázott a Sportklub, vereség lett a vége Fotó: Borbély Fanni

Újra telt ház előtt léphetett jégre a Csíkszeredai Sportklub és a Ferencváros a jégkorong Erste Liga elődöntőjében, a szerda esti meccsen is minden ülőhely foglalt volt a Vákár Lajos Műjégpályán, sokan pedig állva nézték végig a mérkőzést. A hazaiaknál hiányzott Gecse Hugó hátvéd, aki az egy nappal korábbi mérkőzés második játékrészében sérülést szenvedett, és nem tudta folytatni a játékot.

Fotó: Borbély Fanni

A szurkolás újra remek volt, a játék azonban nem volt látványos az első két harmadban. Helyzetek akadtak szép számmal mindkét kapunál, de ezekből az első húsz percben csak a vendég Ferencváros tudott gólt szerezni. A 14. percben egy kettő az egy elleni ellentámadásból Charles Crespi révén (0–1), majd öt másodperccel az első szünet előtt Németh Attila talált be közelről (0–2). A csíki kapus takarva volt, nem látta a korongot.

Fotó: Borbély Fanni

A második félidőben is görcsös volt a Sportklub játéka, nem volt elég átütőerő a támadásokban, a Ferencváros pedig okosan védekezett, tartotta kétgólos előnyét. Érdekesség, hogy az első két játékrészben egyetlen játékost sem küldtek ki a büntetőpadra.

Fotó: Borbély Fanni

Több volt a feljegyezhető esemény az utolsó játékrészben, a 45. minutumban először játszhatott ezen a mérkőzésen emberelőnyben a Sportklub, de ezt nem tudta kihasználni.

Aztán az 53. percben felvillant a hazaiak reménye az egyenlítésre, David Levin lendülhetett ellentámadásba, a ziccert pedig beütötte (1–2).

Nem sokkal később azonban óriási védelmi hibát követett el a hazai alakulat, Adam Brady egyedül maradt Adorján Attila kapussal, és újra két gólosra nőtt a Fradi előnye (1–3).

Fotó: Borbély Fanni

Három és fél perccel a vége előtt a csíkiak szakvezetése időt kért, majd kapuslehozatallal próbálkozott, a Ferencváros azonban korongot szerzett, és Aku Kestila belőtte az üres kapuba (1–4).

A helyzeteit jobban kihasználó, kevesebbet hibázó vendég zöld-fehérek ezzel visszaszerezték pályaelőnyüket.

Jégkorong Erste Liga, elődöntő, negyedik mérkőzés:
Csíkszeredai Sportklub–Ferencváros 1–4 (0–2, 0–0, 1–2),
gólszerzők: David Levin (53.), illetve Jacob Charles Crespi (14.), Németh Attila (20.), Adam Brady (56.) és Aku Kestila (58.).
Kapura lövések: 32–33.
Büntetőpercek: 2–2.
Játékvezetők: Mach Márton és Soós Dániel, illetve Kovács Péter és Kövesi Bence.

Csíkszeredai Sportklub: Adorján Attila, Ambrus Levente (kapusok) – Karel Kubát, Ferencz-Csibi Róbert, Rokaly Szilárd, Részegh Tamás, Aidan Brown (első sor); Eduard Cășăneanu, Troy Rutkowski, David Levin, Péter Balázs, Sofron István (második sor); Salló Alpár, Láday Tamás, Jevgenyij Szkacskov, Rokaly Norbert, Becze Tihamér (harmadik sor); Bajkó Csongor, Spencer Asuchak, Reisz Áron, Fodor Csanád (negyedik sor). Vezetőedző: Vacláv Novák.

Ferencváros: Arany Gergely, Földes László (kapusok) – Boros Dániel, Jozef Hrabal, Eric Nemec, Aku Kestila, Nolan LaPorte (első sor); Seregély Máté, Jacob Charles Crespi, Galajda Zsombor, Adam Brady, Nagy Gergő (második sor); Julius Marva, Lauri Karmeniemi, Banga Nándor Vilmos, Tóth Adrián, Németh Attila (harmadik sor); Haranghy Bence Mátyás, Yanick Turcotte, Tóth Gergő, Bán Károly Tibor (negyedik sor). Vezetőedző: Fodor Szabolcs.

A négy nyert párharcig tartó sorozatban összesítésben 2:2-re áll a két csapat. A következő mérkőzést pénteken, március 29-én 19.30 órától a budapesti Tüskecsarnokban rendezik, a hatodik összecsapást pedig vasárnap, március 31-én 18.30 órától újra a Vákár Lajos Műjégpályán.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.