Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Sofron: csúsztunk-másztunk a győzelemért

Dobos László 2022. október 24., 10:48

Gólzáporos győzelmet aratott vasárnap este a Csíkszeredai Sportklub a jégkorong Erste Ligában. A székelyföldi kék-fehérek hazai jégen 7–0-ra verték a Brassói Coronát. A mérkőzés beszámított a román hokibajnokságba is. A találkozó után a két csapat másodedzője, illetve a Sportklub kiválósága, a sérülés után góllal visszatérő Sofron István nyilatkozott.

Sofron: csúsztunk-másztunk a győzelemért
Sofron István (jobbról) tagja a novemberi felkészülési tornára kijelölt magyar felnőtt válogatottnak Fotó: Pinti Attila

Strenk Hunor, a Brassói Corona másodedzője elmondta, a hazai csapat a játék minden aspektusában felülmúlta őket. „Úgy készültünk a találkozóra, hogy tudtuk, ez mindig egy igazi párharc szokott lenni a két erdélyi csapat között, az ilyen mérkőzések miatt sportolunk.

A Csíkszereda teljesen megérdemelten győzött, a játék minden elemében fölénk nőttek: a fizikális részében, támadásban, védekezésben, kapus teljesítményben egyaránt. Ez volt az oka a vereségünknek.

A következő összecsapásokon sokkal kiegyensúlyozottabb teljesítményt kell nyújtanunk. Erre kell a közeljövőben törekednünk, mert egyelőre nagyon hullámzó mind a játékunk, mind pedig az eredményességünk” – nyilatkozta Strenk.

Tódor Krisztián, a Csíkszeredai Sportklub másodedzője kiemelte, az idény során az eddigi legjobb teljesítményt tudták nyújtani. „Próbáltuk átmenteni a múlt heti Kontinentális Kupán mutatott jó játékunkat. Erre lesz szükségünk a most következő magyarországi túránk során is.

Igyekszünk minimalizálni a hibákat a védekező zónában, minden edzésen azon dolgozunk, hogy jobbak, erősebbek legyünk, többet és gyorsabban tudjunk korcsolyázni. Ezek mind a játék fontos összetevői. Próbálunk fejlődni minden tekintetben”

– mutatott rá Tódor.

Hozzátette, hétfőre szabadnapot kaptak a játékosok, majd kedden újból edzésük lesz, este pedig indulnak Magyarországra.

Sofron István, a Csíkszeredai Sportklub csatára: „Nagyon jó érzés volt visszatérni, rossz érzés kintről nézni a játékot, tudva, hogy nem segíthetek.

Tudjuk jól, hogy mit jelent a szurkolóinknak legyőzni egy igazi riválist, mi pedig ilyen játékkal, ilyen eredménnyel, úgy gondolom, egy fantasztikus estével ajándékozhattuk meg őket. Nagyon örülök, hogy góllal és gólpasszal tudtam segíteni a csapatomat. Fantasztikus érzés, mikor megtelik a Vákár, ez egy igazi hokicsemege volt”

– hangsúlyozta Sofron.

„Úgy gondolom, a kapusteljesítményünk parádés volt, Murok (Adorján Attila – szerk. megj.) nagyon sokszor mentett meg minket. Nagyon sok fegyelmezetlen kiállításunk volt, amin változtatnunk kell, hiszen ez megbosszulja magát, ha ezt huzamosabb ideig így csináljuk. Ettől függetlenül sikerült az emberhátrányokat kivédekezni. Csúsztunk-másztunk a győzelemért” – közölte.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.