Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Hosszabbított az egyik legjobb székely jégkorongozóval a Gyergyói Hoki Klub

Gergely Imre 2024. április 22., 19:07 utolsó módosítás: 2024. április 22., 19:14

Szerződést hosszabbított egyik legjobb székely jégkorongozójával a Gyergyói Hoki Klub. Sárpátki Tamás a negyedik szezonját kezdi meg ősszel a GYHK színeiben, és még legalább két évig a csapat játékosa marad.

Hosszabbított az egyik legjobb székely jégkorongozóval a Gyergyói Hoki Klub
Sárpátki Tamás továbbra is piros-fehérben játszik Fotó: Szász Adorján, GYHK

A 29 éves csatár 2021-ben tért haza Székelyföldre a Fehérvár AV19 csapatától, és azóta is a GYHK egyik meghatározó játékosa, három szezon alatt több mint kétszáz mérkőzést játszott a piros-fehérek színeiben.

Főként előkészítőként, helyzetek kialakításában jeleskedik, de befejezőként is az egyik legjobb hazai jégkorongozó.

Sárpátki Tamás jelenleg a magyar válogatott keretével a divízió I/A világbajnokságra készül. Ott volt két évvel ezelőtt is, amikor Magyarország válogatottja újra feljutott az elit vébére. A 2023-as A csoportos vébéről sajnos sérülés miatt hiányzott.

Fotó: Szász Adorján, GYHK

A GYHK hivatalos Facebook oldalának nyilatkozva elmondta, egy percig sem volt kérdés számára, hogy maradni szeretne Gyergyóban, párjával együtt jól érzik magukat itt, szeretik a közeget, a csapattársakat, az embereket, akik a csapat körül dolgoznak.

A kondíciók is évről évre jobbak, a szurkolóink is elkísérnek minket bárhol is játszunk és nem mellesleg bajnokesélyes csapatunk van, szóval tényleg minden amellett szólt, hogy maradjunk”.

Sárpátki Tamás az első olyan játékos, akinek szerződéshosszabbítását bejelentette a GYHK a szezon vége után. A tájékoztatás szerint 2+1 évre írt alá. Két távozó ismert még, Devin DiDiomete visszavonult, Robin Rahm kapussal pedig nem hosszabbítottak a gyergyóiak.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.