Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Utánanéztünk, nem szűnik meg a Sportklub, Hargitafürdőn edzőtáborozik a csíki hokicsapat

Dobos László 2023. június 05., 15:30 utolsó módosítás: 2023. június 05., 15:35

Alaptalannak bizonyultak azok a pletykák, amelyek a csíkszeredai felnőtt jégkorongcsapat körüli válságról, az esetleges megszűnésről szóltak. Az elmúlt szezonban gyengében teljesítő együttes június 5-én, hétfőn elkezdte a nyári alapozást.

Utánanéztünk, nem szűnik meg a Sportklub, Hargitafürdőn edzőtáborozik a csíki hokicsapat
Nem kell aggódjanak a Csíkszeredai Sportklub szurkolói, a kedvenceik elkezdték a nyári alapozást Fotó: Pinti Attila

Hónapok óta nagy csend van a Csíkszeredai Sportklub felnőtt jégkorongegyüttese körül, a klub vezetősége nem közölt semmit nagyközönsége, szurkolói felé. A kocsmai pletykák arról szóltak, azt terjesztették,

hogy gondok vannak a klubnál, a csapat meg is szűnhet. Utánanéztünk, és a felelősök megnyugtattak, hogy minden rendben van.

A felnőtt csíkszeredai hokicsapat három pilléren áll, pénzt kap a sportminisztériumtól – mert hivatalosan az ők csapatuk –, Csíkszereda Polgármesteri Hivatalától, illetve a szponzoroktól.

Novák Eduárd ifjúsági- és sportminiszter nem tud arról, hogy problémák lennének a csíki hokicsapatnál.

A Sportklub továbbra is a minisztérium csapata marad”

– hangsúlyozta Novák.

Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere megkeresésünkre elmondta, hogy ha – hivatalosan – jelezné feléjük valaki a Sportklub problémáit, akkor ezeket napirendre tűznék a következő tanácsülésen.

„Hozzám semmi ilyen jellegű információ nem jött.

Az igazság az, hogy az utóbbi három évben soha nem látott mértékben támogattunk őket. Jövőre nehezebb lesz a törvények miatt, de azt is megoldjuk valahogy”

– mondta Korodi.

Hodos Lászlót, a Sportklub elnökét a klub székházában kerestük fel, és éppen nagy munkában volt hétfőn, másnapra számvevőszéki ellenőrzést jelentettek be, arra készült.

Tőle tudtuk meg, hogy a csapat Hozó Levente edző vezetésével edzőtáborba vonult – Hargitafürdőre.

Egyelőre 13 játékosnak van szerződése

Hozó Leventétől tudjuk, hogy az érvényes szerződéssel rendelkező tizenhárom játékos június 2-án orvosi vizsgán vett részt, majd hétfőn reggel felkerékpároztak Hargitafürdőre, ahol egy hetet lesznek edzőtáborban.

„Ezen a héten itt fenn, Hargitafürdőn készülünk, napi két edzéssel, majd visszatérünk Csíkszeredába, ahol a következő három héten szintén közös edzések lesznek, naponta kétszer. Az alapozáson van a hangsúly, a terhelés fokozatos. Július 1–16. között vakáción lesznek a játékosok, amikor mindenki egyéni program szerint végez mozgást.

A felkészülés második szakaszát július 17. és augusztus 11. közötti időszakra terveztük, ahol továbbra is alapozáson, az állóképesség fejlesztésen stb. lesz a hangsúly. A nyári száraz felkészülés harmadik szakasza augusztus 12–20. között zajlik, majd augusztus 21-én el szeretnénk kezdeni a jeges edzéseket, Csíkkarcfalván, a Felcsíki Műjégpályán” – nyilatkozta Hozó.

A Sportklub emblematikus játékosától, jelenlegi edzőjétől megtudtuk, hogy

nagyon sok játékossal, hazaival és külföldivel is zajlanak előrehaladott tárgyalások az átigazolás érdekében, de amíg nincs megállapodás, nem mondhat neveket.

Az edzőtáborban lévő 13 játékos mellett további három hokissal nagyon előrehaladott tárgyalások folynak, szinte biztos, hogy ők is csatlakoznak a kerethez, így a következő napokban 16-an lesznek.

Hozó úgy tudja, hogy a 2023–2024-es szezon kezdete tolódik, mármint a közös magyar–román ligában,

ahol nem szeptember közepén, hanem végén rajtolna el az alapszakasz.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.