Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Újabb pert veszített a Román Jégkorong Szövetség korábbi vezetése

Gergely Imre 2023. november 02., 15:00

Jogszerűtlenül zajlott le Román Jégkorong Szövetség a 2022. szeptember 15-én sorra került tisztújító közgyűlése és azt megelőző elnökségi ülés, ebből következik, hogy érvénytelenek voltak az ott meghozott döntések is – ezt mondta ki alapfokon a bíróság.

Újabb pert veszített a Román Jégkorong Szövetség korábbi vezetése
Lassan letisztul a kép a Román Jégkorongszövetség körül. Képünk illusztráció

Újabb fontos pert nyert a Nagy Attila elnöksége alatt működő új szövetségi vezetés. A szerdán közzétett bírósági határozat, amelyet a Román Jégkorong Szövetséget érintő egyik legfontosabb perben hoztak meg, kimondja, hogy

a 2022. szeptember 15-re kiírt tisztújító közgyűlés, illetve az ezt megelőző elnökségi ülés jogszerűtlenül zajlott le.

Amint az RJSZ Facebook-oldalán közzétett bejelentésben olvasható, a határozat értelmében érvénytelenítették az említett elnökségi ülés és tisztújító közgyűlés összes döntését.

Eszerint szükséges és törvényes volt annak a 2023. április 6-i tisztújító közgyűlésnek a megtartása, amelyen az aktuális vezetőséget megválasztották.

Nagy Attila emlékeztet, hogy a 2022 szeptemberében az RJSZ régi vezetősége önkényesen visszautasította az általuk ellenfélnek tekintett jelöltek iratcsomóit, majd megfosztott egy sor klubot szavazati jogától.

Szükséges és törvényes volt annak a 2023. április 6-i tisztújító közgyűlésnek a megtartása, amelyen az aktuális vezetőséget megválasztották Fotó: Forrás: Nagy Attila

„Akkor is teljesen nyilvánvaló volt, és hangoztattuk is, hogy törvénytelenség történt. 411 nappal később ezt a bíróság is kimondta. A mostani döntés azt jelenti, hogy alapfokon az összes lényeges kérdésben folyó pert megnyertünk.

A jégkorong megújítására törekvő összefogásunkról tehát bebizonyosodott, hogy nemcsak morálisan helyes, de jogilag is indokolt”

– írja a szövetség áprilisban megválasztott új elnöke.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.