Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Idén nem jutnak felsőházba a Háromszéki Ágyúsok

Gergely Imre 2022. március 27., 21:15

A második kézdivásárhelyi mérkőzésen is a Galaci CSM győzött, így behozhatatlan előnyt szerzett az Ágyúsokkal szemben a romániai jégkorongbajnokság felsőházáért vívott harcban. A háromszéki csapatnak még két mérkőzése van hátra az alapszakaszban, de ezeknek lényegi tétje már nincs.

Idén nem jutnak felsőházba a Háromszéki Ágyúsok
A fiatal székely csapat nem tudta áttörni a rutinos vendégek védelmét Fotó: Facebook/Háromszéki Ágyúsok

Mindenképpen nyernie kellett volna a Háromszéki Ágyúsok csapatának a közvetlen rivális Galaci CSM elleni vasárnap esti meccsen, ahhoz, hogy még esélye maradjon a legjobb négy közé jutásra a romániai jégkorongbajnokságban. Azonban Onodi eszén nem tudtak túljárni a háromszéki fiatalok, és így a Duna-partiak örülhettek a végén.

A találkozó a második harmad közepéig nem hozott gólt, László és Onodi is magabiztosan hárította a kapuja fele tartó lövéseket. A 32. percben azonban egy kimaradt emberelőny után Csemerilov megszerezte a vezetést a vendégeknek.

Itt még nem volt elveszve semmi – gondolhatták az Ágyúsok szurkolói –, de a 36. percben egymás után két újabb találatot értek el a galaciak, és ezzel lényegében eldöntötték a mérkőzést.

A fiatal székely csapat nem tudta áttörni a rutinos vendégek védelmét, akik a 49. percben negyedszer is eredményesek voltak, 4–0-ra vezettek, és mint utóbb kiderült, ez lett a mérkőzés végeredménye is.

Ezzel a galaci CSM 51 ponttal zárja az alapszakasz 28 mérkőzését, az Ágyúsoknak 40 maradt, így már matematikailag is eldőlt, hogy az alsóházban szerepelnek első szezonjuk végén.

Pelle Torstensson legénységének szerdán és csütörtökön még két mérkőzése lesz hazai jégen a Gyergyói Hoki Klubbal szemben, de ennek már semmilyen tétje nincs, az itt elérhető 6 pont már nem elég a felsőházhoz és a bajnokság kiírása szerint az egymás közti eredményt csak akkor vinnék tovább, ha mindketten az 1–4, vagy az 5–8 között folytatnák.

Romániai jégkorongbajnokság, alapszakasz

Kézdivásárhelyi Ágyúsok–Galaci CSM 0–4 (0–0, 0–3, 0–1)
Gólszerzők: Jevgenyij Csemerilov (32.), Constantin Mirecea (36.), Konsztentin Kulikov (36.), Vitalij Kiricsenko (49.)
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.