Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Elmaradt a csíki egyenlítés, triplázott a Brassói Corona

Dobos László 2024. április 17., 22:49 utolsó módosítás: 2024. április 17., 22:53

Bár közel járt hozzá, nem tudott egyenlíteni a Csíkszeredai Sportklub Brassóban, a román jégkorongbajnokság döntőjének második mérkőzésén. A Corona kétgólos hátrányból fordítva győzött szerdán este és megszerezte a hazai bajnokság aranyérmét.

Elmaradt a csíki egyenlítés, triplázott a Brassói Corona
A meccs végén ünnepelnek a brassóiak Fotó: Facebook/Corona Brasov

Remek hangulatban, a két csapat szurkolóinak hangos buzdítása mellett zajlott a szerda esti mérkőzés Brassóban, amelynek már a 2. percében vezetést szerzett a házigazda Corona, Sébastien Piché távoli bombalövése a csíki kapu jobb alsó sarkában kötött ki (1–0). A Sportklub lendülete nem tört meg, lelkes játékának meglett az eredménye, a 10. percben Becze Tihamér a felső sarokban lőtt védhetetlen lövéssel kiegyenlített (1–1).

A második harmadban folytatódott a csíkiak jó játéka, a 22. percben Troy Rutkowski fejezte be góllal egy emberelőnyt (1–2), majd a játékrész felénél Péter Balázs lőtte be közelről a kipattanót (1–3). A folytatásban a Sportklub kivédekezett két emberhátrányt, de a szünet előtt Kóger Dániel lefaragott a brassói hátrányból, egy gyors akció végén közelről betalált (2–3).

Sok gólt és nagy fordulatot hozott a harmadik játékrész.

A 48. percben Rokaly Szilárd emberhátrányból betalált, és a csíkiak 4–2-re vezettek, de a hátramaradt

12 percben négy gólt szereztek a brassóiak (az utolsót az üres kapuba), 6–4-re megnyerték a mérkőzést, és 2:0-ás összesítéssel a bajnoki címet.

A Brassói Corona csapata a 2023–24-es szezonban három trófeát nyert meg: a Román Kupa és az Erste Liga után a román bajnokságot is.

Romániai felnőtt jégkorongbajnokság, döntő, második mérkőzés:
Brassói Corona–Csíkszeredai Sportklub 6–4 (1–1, 1–2, 4–1).
Gólszerzők: Sébastien Piché (2.), Kóger Dániel (39. és 60.), Albert Zagidulin (55.), Radim Valchař (55.) és Philippe Cornet (58.), illetve Becze Tihamér (10.), Troy Rutkowski (22.), Péter Balázs (30.) és Rokaly Szilárd (48.).
Kapura lövések: 38–25.
Büntetőpercek: 33–35 (ebből a Bors Hubának, illetve Becze Tihamérnek egyformán 5+20 perc fegyelmi).
Játékvezetők: Michal Klejna és Michal Mlkvy (mindketten Szlovákia), illetve Magyar Áron és Andrieș Gheorghieș.

Brassói Corona: Tőke Zoltán, Patrik Polc (kapusok) – Owen Willimas, Sébastien Piché, Radim Valchař, Michael van Wormer, Philippe Cornet (első sor); Bors Huba, Pavlo Boriszenko, Gajdó Balázs, Kóger Dániel, Albert Zagidulin (második sor); Farkas Tamás, Kovács Előd, Judd Blackwater, Szabó Pál Krisztián, Roberto Gliga (harmadik sor), Kovács Előd, Rareș Vasile, Kovács Mátyás, Andrei Vasile (negyedik sor). Vezetőedző: Dave MacQueen.

Csíkszeredai Sportklub: Adorján Attila, Ambrus Levente (kapusok) – Karel Kubát, Ferencz-Csibi Róbert, Becze Tihamér, Rokaly Szilád, Péter Balázs (első sor); Troy Rutkowski, Salló Alpár, David Levin, Sofron István, Részegh Tamás (második sor); Reisz Áron, Láday Tamás, Fodor Csanád, Eduard Cășăneanu, Rokaly Norbert (harmadik sor); Georgi Agafonov, Bajkó Csongor, Cody Milan, Jevgenyij Szkacskov, Aidan Brown (negyedik sor). Vezetőedző: Kevin Constantine.

A két nyert mérkőzésig tartó párharcot a Brassói Corona nyerte 2:0-ás összesítéssel.

A bajnokság végeredménye: 1. Brassói Corona, 2. Csíkszeredai Sportklub, 3. Gyergyói Hoki Klub.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
3 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.