Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Befejezte a középszakaszt a Sportklub, elődöntős ellenfélre vár

Dobos László 2023. március 31., 23:07

Lejátszotta utolsó középszakaszbeli mérkőzését a Csíkszeredai Sportklub a román felnőtt jégkorong-bajnokságban. A csíkiak pénteken este hazai jégen 11–0-ra győztek a Sapientia U23 csapata ellen.

Befejezte a középszakaszt a Sportklub, elődöntős ellenfélre vár
Tizenegy alkalommal vette be a Sapientia kapuját a Sportklub Fotó: Pinti Attila

A mérkőzésnek nem volt különösebb tétje egyik csapat számára sem. Ingyenes volt a belépés a Vákár Lajos Műjégpályán, de a jégcsarnok nem telt meg, sokan az ugyanabban az időben zajló Gyergyói HK–Ferencváros Erste Liga-döntőt, a tévében közvetített összecsapást választották.

Román jégkorong-bajnokság, középszakasz, B csoport:
Csíkszeredai Sportklub–Sapientia 11–0 (3–0, 2–0, 6–0).
Gólszerzők: Salló Alpár (2.), Rokaly Norbert (4.), David Stach (14.), Sofron István (37., 45., 51. és 57.), Jevgenyij Szkacskov (38.), Cody Milan (47.), Rokaly Szilárd (48.) és Eduard Cășăneanu (49.).
Kapura lövések. 59–20.
Büntetőpercek: 4–0.
Játékvezetők: Csomortáni Zsolt, Kőszegi Kálmán és Simon Roland.

Csapatösszetételek

Csíkszeredai Sportklub: Simó Ábel, Makszim Szamankov (kapusok) – Roman Szavcsenko, Ferencz-Csibi Róbert, Sofron István, David Stach, Jevgenyij Szkacskov (első sor), Salló Alpár, Niko Mikkola, Cody Milan, Rokaly Szilárd, Péter Balázs (második sor), Gecse Hugó, Láday Tamás, Reisz Áron, Eduard Cășăneanu, Péter Andor (harmadik sor), Farkas Tamás, Rokaly Norbert (negyedik sor). Vezetőedző: Jeff Paul.
Sapientia U23: Ambrus Levente, Bíró Nándor (kapusok) – Salamon Ervin, Nagy-Galaczi Géza, Szőcs Zalán, Márton Botond, Kernászt Máté (első sor), Galusnyák Botond, Viktor Szolokin, Both Alpár, Kristó Congor, Kedves Tamás (második sor), István Sándor, Lázár Menyhárt, Lázár Sebestyén, Kosza Kristóf, Adorján Koppány, (harmadik sor), László Balázs, Barabás Benjámin, Benedek Gergő, Bege Péter, Sólyom Csongor (negyedik sor). Vezetőedző: Jens Brändström.

A Csíkszeredai Sportklub 13 ponttal kezdte a középszakaszt, a Galaci CSM 12–vel, a Háromszéki Ágyúsok 11 ponttal, a Sapientia U23 gárdája pedig 0 ponttal.

Középszakasz, B csoport

Sorrend
Csapat
Mérkőzés|ME
Győzelem
Győzelem h.u.|GYH
Vereség h.u.|VH
Vereség
Gólkülönbség
Pont
1
Csíkszeredai Sportklub
6
5
1
0
0
36-11
30
2
Galaci CSM
6
4
0
0
2
29-17
24
3
Háromszéki Ágyúsok
6
2
0
0
4
15-19
17
4
Sapientia U23
6
0
0
1
5
5-38
1

A további program: szombaton 18.30-tól Háromszéki Ágyúsok–Sapientia U23.

A középszakasz A csoportjában az alapszakasz első három helyezettje, a Brassói Corona, a Bukaresti Steaua és a Gyergyói HC szerepel, ez a három csapat már biztos elődöntős, hozzuk csatlakozik majd a B csoport legjobbja, a Csíkszeredai Sportklub.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.