Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A GYHK a Steauától, a Sapientia U23 Brassótól kapott ki

Gergely Imre 2022. november 22., 21:51

Két mérkőzést rendeztek kedden este a romániai jégkorongbajnokságban, a Steaua Gyergyószentmiklóson is nyerni tudott, míg Brassóban a Corona a várható módon megszerezte a pontokat a Sapientia U23 ellen.

A GYHK a Steauától, a Sapientia U23 Brassótól kapott ki
A Steaua rövid időn belül legyőzte a GYHK-t, a Sportklubot és a Galacot is Fotó: Veres Nándor

Szinte üres volt a gyergyószentmiklósi csarnok, ebből is látható volt, hogy a GYHK–Steaua romániai bajnoki mérkőzés nem az a meccs, amelyen mindenképpen győzelmet vár el a közönség.

A GYHK számos alapjátékosát nélkülözve vágott neki a kedd esti mérkőzésnek, amely viszont az ellenfélnek láthatóan nagyon is fontos volt. A piros-fehérektől a nyáron távozott Péter nagy góllal köszönt be szülővárosa csapatának a 3. percben és Alexejev a játékrész utolsó percében növelte a Steaua előnyét.

A második játékrész elején ugyanő talált be ismét, és ugyan Bodó még faragott a hátrányból, de a játék képe nem változott,

sőt a 34. percben már 1–6 állt az eredményjelzőn.

Ezt követően Demetert Olaru váltotta a GYHK kapujában és ezután Silló és Szigeti találata közelebb hozta a gyergyóiakat, de a mérkőzés  lényegi része már eldőlt, az utolsó húsz perc egy-egy gólt hozott, a végeredmény pedig 7–4 lett a Steaua javára.

A vereség fájó lehet a gyergyói szurkolók számára, de érthető, ha a szakvezetés beáldozta a romániai bajnoki találkozót. A piros-fehérek miután holnap még egyszer megmérkőznek a Steauával, pénteken az Erste Liga listavezetőjét, a BJAHC csapatát, szombaton a Ferencvárost fogadják.

A nap másik bajnoki mérkőzésén a Sapientia U23 az első harmadban tudta állni a sarat a Brassói Corona otthonában, 20 perc után még szoros, 2–1 volt az eredmény, kétgólos brassói vezetés után Lázár Sebestyén szépített. A jóval esélyesebb kék-sárgák ezután még négyet lőttek és papírforma győzelmet értek el.  A Corona és a Sapientia U23 szerdán újra összecsap Brassóban.

Romániai jégkorongbajnokság
Gyergyói Hoki Klub–Bukaresti Steaua 4–7 (0–2, 3–4, 1–1)
Gólszerzők: Chris Bodó (23. perc), Silló Arnold (37.), Szigeti Ákos (40., és 58.), illetve Péter Zsolt (3.), Roman Alexejev (20., 22., 31.), Mihai Georgescu (26. és 46.), Andrej Mikhnov (34.).

 Brassói Corona–Sapientia U23 7–1 (2–1, 2–0, 3–0)
Gólszerzők: Kevin Domingue (5. perc), Roberto Gliga (17.), Jacob Sweeney (24.), Albert Zagidullin (37.) Gajdó Balázs (47.), Bors Huba (51.), Gajdó Tamás (51.) illetve Lázár Sebestyén (18.)

A bajnokság állása: 1. GYHK 30 pont, 2. Galac 23, 3. Ágyúsok 18, 4. Sportklub 17, 5. Brassó 17, 6. Steaua 15, 7. Sapientia 6, 8. Sportul 0.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.