Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Padlógázzal indított a Sportklub

Gergely Imre 2024. február 16., 11:36 utolsó módosítás: 2024. február 16., 11:37

Rögtön az összecsapás elején eldöntötte a győztes kilétét a Csíkszeredai Sportklub a Dunaújvárosi Acélbikák ellen a csütörtök esti mérkőzésen. A találkozót követően mindkét vezetőedző az első pár percet emelte ki, nyilván különböző szemszögből.

Padlógázzal indított a Sportklub
Kiválóan kezdte a meccset a Sportklub Fotó: DAB/Anda Fábián

Az első percekben úgy nézett ki, hogy ebből nagyon sok gól lesz, a Sportklub Sofron, Levin, Szkacskov és Kubat találataival már hat perc után 4–0-ra vezetett.

„Nagyon jól kezdtünk az biztos, a kulcs az volt, hogy nagy energiával játszottunk a nemzetközi szünet ellenére is, pedig a játékosok egy része pihenőn volt, a másik része a nemzeti csapatánál játszott. Szóval a csapat egyik fele elég rozsdás volt, a másik meg meccsben, mert jó sokat játszottak. Az első harmadunk jó volt, a második egy kicsit lassabb, de összességében úgy gondolom, hogy az emberelőnyünk és a hátrányos védekezésünk is nagyon jól működött ma” – nyilatkozta a meccs után Mark LeRose a Sportklub másodedzője.

A hazaiak vezetőedzője épp az ellenkezőjét látta, csapata későn vette fel a ritmust, az elején pedig már behozhatatlan hátrányba kerültek.

Fotó: DAB/Anda Fábián

Szörnyű volt a rajtunk. Nem tettük meg azokat a dolgokat, amiket szerettünk volna, míg ellenfelünk egyből a padlóig nyomta a gázt, gyorsan elment 4–0-ra, s ezzel nagyjából vége is volt a meccsnek. Tudunk jobbak lenni, jobbnak is kell lennünk az biztos, kemény tanulópénz volt, amit a srácoknak meg kellett fizetniük.

Ezt arra értem, hogy az új játékosoknak is készen kell állniuk harcolni, játszani, ahogy bedobják a korongot, s ezt beszéltük az edzéseken, a reggeli átmozgatáson. Persze más, amikor a juniorból a felnőtt hokira váltasz, de ha nem vagy készen, akkor az ellenfél megfizetteti ennek az árát, s erre a mai meccs volt a példa. Szomorú, amikor már öt perc után túl nagy az a hegy, amit meg kell mászni, s teljesen mindegy, hogy milyen ligában játszol, vagy milyen összeállításban, ennek nem szabadna megtörténnie” – nyilatkozta csalódottan Niko Eronen, a DAB edzője.

A Csíkszeredai Sportklub legközelebb szombaton délután játszik az FTC-Telekom otthonában, 18 órától.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.