Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Ott volt a Sportklub kispadján, fegyelmi eljárás indult a csíkszeredai együttes ellen

MTI , Székely Sport 2023. november 20., 20:48

Az Magyar Jégkorong-szövetség (MJSZ) főtitkára, Sipos Levente fegyelmi eljárást kezdeményezett hivatalos személy jogosulatlan szereplésének gyanújával a Csíkszeredai Sportklub ellen – közölte az MTI.

Ott volt a Sportklub kispadján, fegyelmi eljárás indult a csíkszeredai együttes ellen
Kevin Constantine a GYHK elleni meccsen Fotó: Pinti Attila

Az MJSZ hétfő esti közleménye emlékeztet, hogy a november 19-én, vasárnap este megrendezett Csíkszeredai Sportklub–Gyergyói HK jégkorong Erste Liga-mérkőzésre a hazai csapat hivatalos személyként nevezte Kevin Constantine-t, akit az észak-amerikai Western Hockey League-ben határozatlan időre felfüggesztették.

„Az MJSZ versenyszabályzata szerint nem jelölhető hivatalos személyként hazai vagy nemzetközi szabályok szerint fegyelmi eljárás alá vont, illetve fegyelmi határozattal eltiltott személy, erről a szövetség előzőleg értesítette a sportszervezetet. Az MJSZ Fegyelmi Bizottságának elnöke megvizsgálta a rendelkezésre álló információkat, és fegyelmi eljárás lefolytatását rendelte el.

A sportszervezet, a Csíkszeredai Sportklub megkapta az eljárásról szóló értesítést. Az eljárás jelenleg adatgyűjtési szakaszban van. A Fegyelmi Bizottság megvizsgálja a rendelkezésre álló bizonyítékokat, meghallgatja a sportszervezet álláspontját is, majd meghozza döntését”

– olvasható a közleményben.

Az MTI értesülése szerint a fegyelmi bizottságnak szerdáig kell döntenie, és a Gyergyó óvhatott volna, de ezt nem teszi meg.

Constantine nyáron saját kérésére, érvényes szerződése ellenére távozott a magyar válogatott szövetségi kapitányi és a Hydro Fehérvár AV19 vezetőedzői posztjáról, visszatért hazájába, ahol a legjobbnak tartott kanadai junior jégkorong-bajnokságban, a Nyugati Hoki Ligában (WHL) érdekelt Wenatchee Wild vezetőedzője lett. Azonban október elején a WHL „diszkriminatív jellegű becsmérlő megjegyzések” miatt határozatlan időre eltiltotta, és ha újra állásba szeretne kerülni, azt hivatalosan kérvényeznie kell a WHL vezetőjénél, de erre legkorábban 2025 júliusában lesz jogosult.

Fotó: Pinti Attila

A 64 éves szakembernek nem ez volt az első eltiltása edzőként. Még 2006-ban, amikor a szintén WHL-s Everett Silvertips vezetőedzője volt, négy mérkőzésre tiltották el és 5000 dolláros büntetést is kapott, mert az egyik vesztes felkészülési találkozót követően arra kötelezte játékosait, hogy megizzadva, felszerelésben maradva étkezzenek, majd ilyen állapotban tegyék meg a hazafelé vezető négyórás buszutat. Az NHL-es Calgary Flames másodedzőjeként pedig egy találkozón nem működhetett közre, mert összetűzésbe keveredett egy szurkolóval.

A Csíkszeredai Sportklub csütörtöktől jövő keddig magyarországi túrán szerepel. Csütörtökön Dunaújvárosban, pénteken Székesfehérváron – Constantine korábbi állomáshelyén –, vasárnap a Budapest JA, kedden pedig a DVTK Jegesmedvék otthonában lép jégre.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
2 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.