Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Összegyűlt a Szilassy-csapat, elkezdték az edzéseket a gyergyói hokisok

Gergely Imre 2022. augusztus 09., 11:12

Egy kivétellel minden játékos megérkezett Gyergyószentmiklósra, hétfő reggeltől együtt edz a Gyergyói Hoki Klub jégkorongcsapata. A kimondott cél, hogy a következő két év alatt a GYHK Erste Liga-bajnoki címet szerezzen.

Összegyűlt a Szilassy-csapat, elkezdték az edzéseket a gyergyói hokisok
Utolsó szakaszához érkezett a gyergyói hokicsapat nyári edzésprogramja Fotó: Gergely Imre

Jó hangulatban zajlott a GYHK első jeges edzése, az új finn hátvéd Jimi Jalonen kivételével a keret minden tagja együtt készül a közelgő idényre. Mint Szilassy Zoltán vezetőedzőtől megtudtuk, a jeges edzések mellett intenzív a konditermi munka is, amit a pálya most felújított és felszerelt edzőtermében végezhetnek.

Két hét itthoni edzésmunka után Érdre költözik át a csapat (ott csatlakozik Jalonen is), és az ottani felkészülési időszak alatt három edzőmeccset is játszanak, ahol az Erste-ligás Miskolc és Debrecen, valamint a szlovákiai elitben szereplő Érsekújvár lesz az ellenfelük.

„Szerettük volna, ha hazai környezetben játszhatunk felkészülési meccseket, és erős csapatokkal egyeztettünk erről, de azt tapasztaltuk, hogy a magas üzemanyagárak miatt nemhogy ide, Erdélybe, de még Budapestre sem hajlandók elutazni az erősebb bajnokságokban szereplő csapatok. Például Miskolcnak is csak velünk lesz hazai pályán mérkőzése. Utaznia kell, hogy játszhasson” – mutatott rá Szilassy Zoltán.

Hozzátette, nem a legjobb a felkészülés alatt, ha ugyanabban a bajnokságban érdekelt csapatok találkoznak, de jelen esetben nem volt más lehetőség. A piros-fehérek szándéka az, hogy a romániai bajnoki meccseket hozzák előre szeptember elejére, de egyelőre nem biztos, hogy ez meg tud valósulni.

Fotó: Gergely Imre

A GYHK hétfőn két korábbi játékosának távozását jelentette be. Péter Zsolt és Benedek Roland más kluboknál folytatják – olvasható a klub Facebook-oldalán. Rajtuk kívül a visszavonuló Ruczuj Gellért és a Csíkszeredai Sportklubhoz igazoló Ferencz-Csibi Róbert jelentik a távozók névsorát, míg az erősítés oldalt Csiszer Ádám és Jimi Jalonen szerződtetése jelenti.

Szilassy közölte, hogy egy légiós hátvéd leigazolásán gondolkodnak még, megjegyezve, hogy a szezon folyamán is elképzelhetők újabb igazolások, ha változtatást látnak szükségesnek, vagy ha nem kívánt esetben sérült játékost kell pótolni.

A GYHK edzője megerősítette, hogy a gyergyóiak hároméves távlatban az Erste Liga bajnoki címének megszerzését tűzték ki célul, amiből egy telt el (amikor az elődöntőbe jutott csapatot egy betegséghullám állította meg). Nyilván nem mondható ki előre, hogy a Gyergyói Hoki Klub lesz a bajnok, de ennek eléréséért küzdenek a szeptember 16-án induló új Erste Liga-szezonban.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.