Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Nagyon súlyos büntetést szabtak ki Papp Szabolcsra – frissítve: Kubatot is eltiltották

Székely Sport 2021. szeptember 26., 21:30 utolsó módosítás: 2021. szeptember 27., 00:16

A jégkorong Erste Liga fegyelmi bizottságra tizenkét mérkőzésre eltiltotta a Csíkszeredai Sportklub kapitányát a Gyergyói Hoki Klub elleni székely rangadón történt brutalitásért. A kék-fehérek cseh hátvédje, Karel Kubat sem játszhat csapata soron következő két találkozóján.

Nagyon súlyos büntetést szabtak ki Papp Szabolcsra – frissítve: Kubatot is eltiltották
A kék-fehérek hosszú időre elveszítették csapatkapitányukat Fotó: Veres Nándor

A tizenöt gólos, ráadással véget ért Gyergyói Hoki Klub–Csíkszeredai Sportklub székely hokirangadót egy rendkívül sportszerűtlen jelenet árnyékolta be. A péntek esti gyergyószentmiklósi mérkőzés első harmadában Papp Szabolcs, a vendégek csapatkapitánya Szabó Krisztián provokációjára válaszolva előbb hátulról elgáncsolta a hazaiak játékosát, majd brutálisan leütötte a Fehérvárnál nevelkedett gyergyói születésű hokist.

Szabó nem tudta folytatni a játékot, hordágyon kellett levinni a jégről, Papp pedig kétszeres végleges kiállítást kapott a játékvezetőktől.

Az Erste Liga fegyelmi bizottsága vasárnap este tette közzé döntését az eset kapcsán, mint írják, Papp Szabolcsot a jégkorongsporthoz méltatlan magatartása miatt 12 Erste Liga mérkőzésről eltiltják.

„Az eset kapcsán a fegyelmi bizottság az alábbiakat állapította meg: A mérkőzés 15. percében Papp Szabolcs ellenfele lábát hátulról kirúgta. A jégről felálló Szabó Pál Krisztiánt nagy erővel közvetlenül fejen ütötte.

A Gyergyói Hoki Klub játékosa súlyosan megsérült, kórházi ellátásra szorult. A fegyelmi bizottság büntetéskiszabási elvei alapján a fegyelmi büntetést úgy kell kiszabni, hogy a büntetés mértéke igazodjon a fegyelmi vétség tárgyi súlyához, az elkövető vétkességének fokához, továbbá az enyhítő és súlyosbító körülményekhez.

A fegyelmi bizottság az eset vizsgálatakor nem vélt felfedezni enyhítő körülményt. Az eset felvételén látható szabálytalanság semmilyen módon nem köthető a jégkoronghoz, annak a sportban nincs helye” – áll a hivatalos dokumentumban.

A 39 éves Papp Szabolcs a liga legidősebb és egyik legtapasztaltabb jégkorongozója, a Csíkszeredai Sportklub, illetve a HSC Csíkszereda színeiben háromszor nyerte meg az Erste-/MOL Ligát, az eliteprospects.com szakoldal összesítése alapján 14 év alatt 439 mérkőzésen lépett jégre a közös magyar-romániai bajnokságban.

Videó: Magyar Jégkorong Szövetség

Frissítés: Kubatot is eltiltotta a fegyelmi bizottság

A Csíkszeredai Sportklub egy másik hátvédjét, Karel Kubatot is eltiltással sújtotta az Erste Liga fegyelmi bizottsága, amiért a cseh légiós sérülésveszélyesen ütközött a játékvezetővel a gyergyói mérkőzés harmadik harmadában.

Bár a szakértők a mozdulatsorban nem véltek felfedezni szándékos ütközésre, vagy sérülésokozásra irányuló elhatározást, a fegyelmi bizottság megállapítása szerint az alapvonal felé korcsolyázó Karel Kubat az ütközést nem próbálta meg elkerülni.

A cseh hokist két fordulóra tiltották el, büntetését csapata soron következő Erste Liga-mérkőzésein, a DEAC elleni szeptember 30-i, illetve a DVTK Jegesmedvékkel szemben október 1-i idegenbeli találkozóin tölti le.

Az eltiltással a szabályok szerint 150 eurós pénzbüntetést is kapott a Csíkszeredai Sportklub.

Videó: Magyar Jégkorong Szövetség

 

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.