Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Megérkezett a szakszövetség álláspontja a Sportklub–FTC vitatott történései kapcsán

Székely Sport 2024. április 04., 13:35 utolsó módosítás: 2024. április 04., 13:53

Portálunk igyekszik minden érintettet megszólaltatni a Csíkszeredai Sportklub és FTC-Telekom közti jégkorong Erste Liga elődöntő során történt, és a csíki szurkolók által vehemensen vitatott játékvezetői ítéletekkel kapcsolatban. A Magyar Jégkorong Szövetség megkeresésünkre elküldte hivatalos válaszát. Az alábbiakban változtatás nélkül közöljük.

Megérkezett a szakszövetség álláspontja a Sportklub–FTC vitatott történései kapcsán
A jégkorong Erste Liga elődöntőjének párharca a pálya mellett folytatódik Fotó: Tumbász Hédi

„A szabályok értelmezése és alkalmazása nem az egyes csapatok vezetőinek, illetve szurkolóinak feladata és felelőssége. A Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) továbbra is bizalmat szavaz megkérdőjelezhetetlen tudású szakmai vezetőinek és játékvezetőinek, akik minden esetben a rendelkezésükre álló információk teljes körű és objektív mérlegelésével, részrehajlás nélkül hozzák meg ítéleteiket. Büszkék vagyunk arra, hogy az Erste Ligában tevékenykedő játékvezetőink szakértelmét és integritását évek óta nemzetközi szinten is elismerik, aminek következtében IIHF-es eseményeken is rendszeresen lehetőséget kapnak.

Azt a teljességgel abszurd és minden alapot nélkülöző vádat, hogy az MJSZ vagy annak bármely tisztségviselője vagy játékvezetője szándékosan befolyásolná bármelyik mérkőzés végeredményét, az Erste Liga csapatok közül az elmúlt évek során soha senki nem fogalmazta meg.

Csak a Csíkszereda egyes vezetői és szurkolói. Ők viszont szinte minden alkalommal, amikor vereséget szenved a csapatuk.

A Sportklub képviselőinek nyilatkozatait a Fegyelmi Bizottság vizsgálja. Ez a fajta kommunikáció és viselkedés sem a Liga, sem pedig a jégkorong érdekét nem szolgálja. Ahogy teljesen idegen a sport szellemétől az a nézőtéri rendbontás is, ami a vasárnapi csíkszeredai mérkőzésen történt.

Elfogadhatatlannak tartjuk és a leghatározottabban elítéljük, hogy a játékvezetőket és az ellenfél csapatát a csendőrségnek és a biztonsági szolgálatnak kell a városon túl is kísérnie, hogy épségben elhagyhassák a helyszínt. Az MJSZ minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy ilyen és ehhez hasonló esetek ne maradjanak büntetlenül” – áll a magyar szakszövetség válaszában.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.