Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Még nem lakott jól a Gyergyói HK, felfalná a Fradit is

Székely Sport 2022. március 16., 10:46

Az FTC-Telekom–Gyergyói Hoki Klub mérkőzéssel elkezdődik a jégkorong Erste Liga elődöntője, a párharc első két találkozóját Budapesten, a Tüskecsarnokban rendezik. A piros-fehérek vezetőedzője, Szilassy Zoltán idegenben is számít a csapat népes szurkolótáborára, hiszen nagy szükségük lesz a támogatásukra.

Még nem lakott jól a Gyergyói HK, felfalná a Fradit is
Csatára készen a gyergyóiak. Vezetőedzőjük kiélezett párharcokat vár az elődöntőben Fotó: Beliczay László

Optimistán készül a magyar bajnok elleni csatákra a Gyergyói Hoki Klub, Szilassy Zoltán vezetőedző szerint az idény elején kitűzött célját már elérte az együttes, azaz ott van az Erste Liga legjobb négy csapata között, de nem állnak meg itt.

„A szezon előtt azt nyilatkoztam, hogy célunk bejutni a legjobb négy közé, ott meg tényleg bármi megtörténhet. Akkori kijelentésemet tartom most is.

Most azt kell megmutassuk, hogy nem laktunk jól. Tovább akarunk lépni, a döntőbe. Nagyon izgalmas lesz mind a két párharc, hiszen a mezőny legjobb négy csapata jutott az elődöntőbe. Ez innentől a férfiasságról szól.

Berta Ákost emelném ki példának, aki miután a DEAC két fontos góllövője kiesett, valamint az az ő arcát is össze kellett varrni, a hátára vette a csapatát és eldöntötte a továbbjutást. Nekünk segített az, hogy elsőként végeztünk a negyeddöntőben, több időnk volt pihenni, és ez nagyon fontos. Most viszont az a feladat, hogy újra ugyanolyan intenzitással tudjunk játszani, ahogy Brassó ellen tettük” – fejtette ki a tréner.

Fotó: Beliczay László

Hozzátette, alaposan kielemezték a Ferencváros negyeddöntős játékát, számítanak szurkolóink segítségére. „Nagyszerű szurkolótáborunk van itt Pesten, de jönnek otthonról is a meccsekre. Kell a támogatásuk, hiszen ez nagyon sokat segít nekünk” – vezette fel a párharcot Szilassy Zoltán.

A negyeddöntőben a GYHK söpréssel, 4:0-s összesítéssel ejtette ki a Brassói Coronát (4–1, 4–1, 5–1, 2–1), míg a Fradi 4:1-gyel búcsúztatta a DVTK-t (3–2, 4–3, 5–3, 1–3, 4–1). Az alapszakaszban megosztoztak a győzelmeken a felek, hiszen a GYHK mindkét hazai meccsét 4–1-re nyerte, míg a Fradi hazai pályán húzta be a pontokat, előbb 4–2-re győzött, majd az alapszakasz utolsó meccsén hosszabbítás után 7–6-ra.

A négy nyert mérkőzésig tartó párharc első két felvonását szerdán 18.15-től, illetve csütörtökön 19 órától rendezik, és élőben közvetíti az M4 Sport.

A csata vasárnap és hétfőn egyaránt 18.30-tól Gyergyószentmiklóson folytatódik. A másik elődöntő, a Csíkszeredai Sportklub–Debreceni EAC párharc a hétvégén kezdődik, pénteken és szombaton egyaránt 18.30-tól csapnak össze a Vákár Lajos Műjégpályán.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.