Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Még egy csíkszeredaival hosszabbított a Sportklub

Dobos László 2022. július 07., 11:50 utolsó módosítás: 2022. július 07., 11:55

A Csíkszeredai Sportklubnál marad a 22 éves csatár, Eduard Căsăneanu. Adorján Attila kapus után Edu a második jégkorongozó, akivel hosszabbított a tavasszal Erste az Ligában és a román bajnokságban is aranyérmet szerző székelyföldi alakulat.

Még egy csíkszeredaival hosszabbított a Sportklub
Kék-fehérben folytatja karrierjét Fotó: Pinti Attila

A 2000-es születésű Eduard Căsăneanu a 2017–2018-as szezonban mutatkozott be a felnőttek között, majd ezt követően évről évre egyre több mérkőzést játszott az Erste Ligában. A legutóbbi idényben 36 alapszakasz-mérkőzésen hét gólt lőtt és hat gólpasszt adott, míg a rájátszásban tíz találkozón két asszisztot jegyzett.

Căsăneanu a Csíkszeredai ISK neveltje, Györgypál Tamás edző tanítványa. 16 évesen aranyérmet nyert a Lillehammerben megrendezett ifjúsági olimpia jégkorong-ügyességi próbáján. Edu szerepelt a romániai U18-as, U20-as és a felnőtt válogatottban is.

A csíki kék-fehérek korábban a gyergyói Ferencz-Csibi Róbert átigazolását jelentették be, valamint azt is, hogy maradt a hálóőr, Adorján Attila is. A Sportklub tavalyi keretéből Papp Szabolcs és Gyenisz Kuljas hátvéd, illetve Andrej Taratuhin csatár visszavonult.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.