Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Az SZJA igazgatója pályázik a román hokiszövetség elnöki tisztségére

Dobos László 2022. szeptember 05., 19:54 utolsó módosítás: 2022. szeptember 05., 19:56

Tíz nap múlva, szeptember 15-én tartja tisztújító közgyűlését a Román Jégkorong-szövetség (FRHG). Eddig Nagy Attila, a Székelyföldi Jégkorong Akadémia ügyvezető igazgatója jelentette be, hogy indul az elnöki posztért.

Az SZJA igazgatója pályázik a román hokiszövetség elnöki tisztségére
Galérianézet
Nagy Attila egyértelmű célja, hogy kizárólag szakmai alapon szervezzék újra az ország jégkorongéletét Fotó: Veres Nándor

A Román Jégkorong-szövetségnél szeptember 15-én esedékes választásokkal egybekötött közgyűlés kapcsán a szakszövetség vezetőségének egyedüli székelyföldi tagja, Hodos László elmondta, hogy nagyon sok pályázatot nyújtottak be, ezeket pedig még egy bizottság átvizsgálja, majd közzéteszik az elnöki, alelnöki, illetve a többi tisztségekre pályázók névsorát. „Annyit elmondhatok, hogy Székelyföldről 18 dosszié érkezett, 18 személy pályázik az elnöki-, alelnöki-, illetve a többi vezetőségi posztra” – nyilatkozta Hodos.

Közben Nagy Attila, a Székelyföldi Jégkorong Akadémia ügyvezető igazgatója közösségi oldalán bejelentette, hogy a székelyföldi klubok felkérésére és jó néhány Székelyföldön kívüli egyesület támogatásával megpályázza a Román Jégkorong-szövetség elnöki tisztségét.

Nem személyes ambíción, hanem a sportág, valamint a köré csoportosuló közösség érdekének képviseletén alapul a jelölésem, ezért egyértelmű célom, hogy kizárólag szakmai alapon szervezzük újra az ország jégkorongéletét. Fel kell számolni az egyéni érdekek miatt felkorbácsolt etnikai ellentéteket, helyette a szakmaiság, a fair play szellemében tevékenykedni a sportág érdekében”

– írta Nagy Attila.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.