Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Kiváló középső harmadbeli játékával tűnt ki a Brassó Csíkszeredában

Dobos László 2024. április 16., 22:44

Vendégsikerrel zárult a romániai felnőtt jégkorongbajnokság döntőjének első mérkőzése. A Brassói Corona kedden este egy góllal győzött a Vákár Lajos Műjégpályán. A két nyert mérkőzésig tartó finálé szerdán este Brassóban folytatódik.

Kiváló középső harmadbeli játékával tűnt ki a Brassó Csíkszeredában
Galérianézet
A Brassó nyerte a román bajnoki döntő első felvonását, de a csíkiak méltó ellenfelei voltak az Erste Liga-győztesnek Fotó: Borbély Fanni

Telt ház volt kedden este a Vákár Lajos Műjégpályán, a román jégkorongbajnokság első felvonásán. A hazaiakat a Lokálpatrióták buzdították végig lelkesen, de a vendégeket is népes szurkolótábor kísérte el Csíkszeredába.

Iramos, gyors hokit hozott az első játékrész, sokkal több hazai helyzettel, ebben a periódusban 11:6 volt a kapura lövések aránya a csíkiak javára. Az első harmad egyetlen találata Szkacskov nevéhez fűződik, aki egy remek kombináció végén közelről volt eredményes (1–0). A csapatok az első 20 percben kivédekeztek egy-egy emberhátrányt.

Fotó: Borbély Fanni

A második játékrészt a vendég Brassó uralta, amely három gólt lőtt: előbb Gajdó Balázs talált be közelről a 28. percben, majd a csíkiak rögtön emberelőnybe kerültek, de hibáztak a korongkihozatalban, a barcaságiak pedig megbüntették ezt, Kóger Dániel révén átvették a vezetést (1–2). A második szünet előtti percekben emberelőnybe került a Brassó, és ezt Van Wormer góljával zárták le (1–3).

Fotó: Borbély Fanni

A harmadik felvonűs elején emberhátrányba kerültek a vendégek, a csíkiak Davin Levin találatával szépítettek (2–3).

A folytatásban nagyot küzdöttek a csapatok, de újabb gól nem született, bár a végén a Sportklub kapuslehozatallal is próbálkozott.

Romániai felnőtt jégkorongbajnokság, döntő, első mérkőzés:
Csíkszeredai Sportklub–Brassói Corona 2–3 (1–0, 0–3, 1–0).
Gólszerzők: Jevgenyij Szkacskov (6.) és David Levin (43.), illetve Gajdó Balázs (28.), Kóger Dániel (28.) és Michael van Wormer (38.).
Kapuralövések: 25–27.
Büntetőpercek: 18–6 (ebből Sofron Istvánnak 10 perc fegyelmi).
Játékvezetők: Michal Klejna és Michal Mlkvy (mindketten Szlovákia), illetve Bándi Csaba és Andrieș Gheorghieș.

Fotó: Borbély Fanni

Csíkszeredai Sportklub: Adorján Attila, Ambrus Levente (kapusok) – Karel Kubát, Ferencz-Csibi Róbert, Becze Tihamér, Rokaly Szilád, Péter Balázs (első sor); Troy Rutkowski, Salló Alpár, David Levin, Sofron István, Cody Milan második sor); Georgi Agafonov, Láday Tamás, Fodor Csanád, Részegh Tamás, Aidan Brown (harmadik sor); Reisz Áron, Bajkó Csongor, Jevgenyij Szkacskov, Eduard Cășăneanu, Rokaly Norbert (negyedik sor). Vezetőedző: Kevin Constantine.

Fotó: Borbély Fanni

Brassói Corona: Tőke Zoltán, Patrik Polc (kapusok) – Owen Willimas, Sebastien Piche, Radim Valchař, Michael van Wormer, Philippe Cornet (első sor); Bors Huba, Pavlo Boriszenko, Gajdó Balázs, Kóger Dániel, Albert Zagidulin (második sor); Farkas Tamás, Kovács Előd, Judd Blackwater, Szabó Pál Krisztián, Roberto Gliga (harmadik sor), Gajdó Tamás, Rareș Vasile, Kovács Mátyás, Andrei Vasile (negyedik sor). Vezetőedző: Dave MacQueen.

A két nyert mérkőzésig tartó döntő második találkozója szerdán, április 17-én 20 órakor kezdődik Brassóban és a TVR Sport tévéadó élőben közvetíti. Ha szükség, akkor a harmadik, mindent eldöntő összecsapást pénteken 14 órától rendezik a Vákár Lajos Műjégpályán.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.