Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Kissé más a két stílus, de éppen ez teszi igazán érdekessé a GYHK–Brassói Corona elődöntőt

Gergely Imre 2024. március 24., 10:35 utolsó módosítás: 2024. március 24., 10:37

Egy gól döntött a Brassói Corona–Gyergyói Hoki Klub párharc második mérkőzésén ezzel pedig a GYHK egyenlített az Erste Liga elődöntőben. Mindkét edző azt szeretné, hogy kedden jobb legyen a csapata.

Kissé más a két stílus, de éppen ez teszi igazán érdekessé a GYHK–Brassói Corona elődöntőt
Döntetlenről folytatódik a GYHK–Brassói Corona párharc Fotó: Brassói Corona/Cătălina Zorojanu

Az első összecsapást a brassói együttes nyerte, másodszor már a gyergyói alakulat bizonyult jobbnak.

„Más módon játszottunk, mint az előző mérkőzésen. Nagyon jó volt az első harmadunk, gyorsak, erősek voltunk. Jól védtük a korongot minden zónában, így sok lehetőséget teremtettünk. A második harmadban kapott emberhátrányokat jól öltük és túléltük ezeket a szituációkat. Aztán végre megtaláltuk a meccsnyerő gólt a harmadik harmad közepén.

De úgy gondolom, hogy összességében a valódi rájátszás-játékot játszottuk, áldozatot hozva a védekező zónában, sok blokkal, és a kapusunk is nagyon jól dolgozott. Nagyon jó ellenfél a Brassó, a két csapat majdnem ugyanolyan szinten van. Kissé más a két stílus, de éppen ez teszi igazán érdekessé ezt az elődöntőt. Hasonló érzésem van, mint tavaly. És természetesen egy nagyon kemény meccsre számítunk kedden.

Szóval most kell egy kis pihenés, ilyenkor nagyon fontos a regeneráció és persze a tanulási folyamat is. Szeretnénk kedden jobbak lenni, mint ma” – összegzett Szilassy Zoltán, a Gyergyói Hoki Klub vezetőedzője.

Fotó: Brassói Corona/Cătălina Zorojanu

A hazai együttesnél tudták, hogy nem lesz egyszerű párharc a GYHK ellen, igyekeztek kellően felkészülni, azonban így is elbukták az egyik hazai összecsapásukat.

„Tudtuk, hogy ma este a legjobbjukat fogjuk látni az ellenféltől. És az első harmadban repültek. Úgy gondolom, hogy elég jó munkát végeztünk, de egyszerűen nem sikerült kiviteleznünk a lényeges részleteket, amikor kellett volna és kicsit beszorítottak minket, viszont a második harmadra csak egy góllal voltunk lemaradva. Ahogy haladtunk a meccsben, egyre jobbak lettünk. A második harmad mindenképpen jobb volt és a harmadik is, csak 26 lövésük volt, hat az utolsó felvonásban. Ezekből pedig egy mégis a hálónkban kötött ki, mert lemaradtunk a védekezéssel. Az ilyen megtörténik, ez a hoki. Ők a címvédők, bizonyították tavaly, hogy tudnak nyerni. És amíg valaki le nem győzi őket, addig ők maradnak a címvédők. A jó dolog az, hogy tisztában vagyunk azzal, hogy képesek vagyunk jól teljesíteni idegenben is. Ők veszélyesek otthon, de már győztünk náluk. Néhány srácnak többet kell hozzátennie a játékunkhoz Chase hiányzik, de ez lehetőség más játékosoknak. És ma este, azt hiszem, volt 2 vagy 3 olyan személy, aki kevesebbet tett hozzá és ezt nem engedhetjük meg ezt egy kritikus meccsen. Biztos vagyok, hogy kedden sokkal jobbak lesznek” – nyilatkozta Dave MacQueen a Corona vezetőedzője.

1:1-ről folytatódik a csata a döntőért, kedden Gyergyószentmiklóson.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.