Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Két távozó és két érkező a Brassói Coronánál

Dobos László 2023. november 15., 11:21 utolsó módosítás: 2023. november 15., 11:22

Módosult a jégkorong Erste Ligában szereplő Brassói Corona jégkorong együttesének kerete. A barcasági klubtól távozott két hátvéd, de két érkezőt is bejelentettek: egy hátvédet és egy csatárt.

Két távozó és két érkező a Brassói Coronánál
Módosult a Corona kerete. Illusztráció Fotó: Pinti Attila

Garrett Clarke már nem a brassóiak játékosa – közölte a Corona. Az erdélyi kék-sárgák elköszöntek a nemrég hárommeccses eltiltással sújtott, a Csíkszeredai Sportklubnál is megfordult Garrett Clarke-tól, akinek ezzel véget ért a harmadik brassói korszaka. Ugyanakkor megváltak a kanadai Jacob Sweeney-től is, akinek ez a második brassói szezonja volt.

A Brassó amerikai hátvédet és kanadai csatárt igazolt.

A 29 éves amerikai hátvéd, Ryan Lowney az elmúlt éveket főleg az ECHL-ben töltötte, de jégre lépett Európában is, a szlovák bajnokságban a Zólyomnál, a brit Belfastban, valamint a dán Rödovréban. Lowney a legutóbbi szezonban a Toledo Walleye (ECHL) jégkorongozója volt, 61 meccsen 3+19 pontot gyűjtött. A Corona új csatára a 33 éves kanadai Philippe Cornet lesz, akinek komoly tapasztalata van az európai bajnokságokban: 2016-ban norvég (Stavanger Oilers), 2019-ben finn (HPK) bajnok lett. A csatár legutóbb a német másodosztályú (DEL2) Bayreuth Tigersben jégkorongozott, ahol 48 mérkőzésen 15 gólt lőtt és 18 gólpasszt adott.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.