Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Húsvétvasárnap is lesz meccs Gyergyószentmiklóson

Sebestyén Ervin 2024. március 27., 21:13 utolsó módosítás: 2024. március 27., 21:35

Mindhárom harmadot megnyerte a Gyergyói Hoki Klub a Brassói Coronával vívott Este Liga elődöntő negyedik mérkőzésén, így egyenlített a párharcban. Az is biztossá vált, hogy húsvét vasárnap újra Gyergyószentmiklóson találkoznak a felek.

Húsvétvasárnap is lesz meccs Gyergyószentmiklóson
Galérianézet
Ezúttal magabiztosan győzött a GYHK Fotó: Szász Adorján/GYHK

A GYHK kezdte motiváltabban a mérkőzést, a brassóiak nem nagyon tudtak érvényesülni a piros-fehér nyomás alatt. Ezt ugyan megtörte egy hazai emberhátrány, de ezt gond nélkül kivédekezték Császárék. Utána folytatódott a gyergyói nyomás, ami a 14. percben ért góllá: Vincze Péter vágta be a korongot Haaranen passza után. Teljesen megérdemelt volt a hazai vezetés az első felvonást követően.

Fotó: Szász Adorján/GYHK

A középső harmad ott folytatódott, ahol az első abbamaradt, a gyergyói gárda támadott, de jött egy véleményes kiállítás, amit Zagidullin lövésével használt ki a Corona. Az egyenlítő gól nem törte meg a hazaiak lendületét, és a 29. percben újra a GYHK vezetett. Ezúttal is Vincze talált be közelről, felrobbantva a csarnokot.

A gól után pedig olyan tűzijáték zúdult Dubeau ketrecére, hogy csak a csoda mentette meg az újabb kapott góltól. Ha ezt a rohamot meg is úszta a vendég együttes, az újabb hazai gólt már nem: Dalhuisen robbant be középre és 3–1-re alakult az állás, a találatot az előzőnél is nagyobb hangrobbanás kísérte.

Fotó: Szász Adorján/GYHK

Már 3–1-nél is látszott, hogy a kék-sárgák kifogytak a szuflából. A harmadik harmadot is simán lehozta a Szilassy legénység, Orbán gólja csak hab volt a tortán. A Gyergyói Hoki Klub 2:2-re egyenlített összesítésben, folytatás pénteken Brassóban.

Jégkorong Erste Liga, elődöntő, negyedik mérkőzés:
Gyergyói Hoki Klub–Brassói Corona 4–1 (1–0, 2–1, 1–0),
Gólszerzők: Vincze Péter (14. és 29.), Mike Dalhuisen (34.), Brance Orbán (47.), illetve Albert Zagidullin (26.)
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.