Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Hozta a kötelezőt a GYHK a Sapientia U23 ellen

Gergely Imre 2022. október 22., 20:34 utolsó módosítás: 2022. október 22., 20:35

5-1-re és 5-0-ra nyert a Gyergyói Hoki Klub a Sapientia U23 csapata ellen a romániai jégkorongbajnokság első idei gyergyószentmiklósi mérkőzésein. A fiatal felcsíki csapat nagyot küzdött, de a jobb játékerő, és rutin döntött.

Hozta a kötelezőt a GYHK a Sapientia U23 ellen
Galérianézet
Mindkét meccsen magabiztos győzelmet aratott a GYHK a Sapientia U23 ellen Fotó: Tamirjan Robert Photography

A két mérkőzés képe nagyjából azonos volt: a házigazda piros-fehérek uralták a játékot, a Sapi fiataljai hősiesen védekeztek, de támadásra már nem volt erejük, néhány ellentámadás jelentett veszélyt Demeter kapujára, illetve emberelőnyben tudtak a gyergyói védőharmadban játszani.

Pénteken a 12. percig kellett várni az első gólra, amikor Vincze Gergő megindulása végén nem lőtt, hanem okosan Silló elé tálalt, aki megszerezte a vezetést a GYHK-nak. Az első szünetig Bodó duplázott egy emberelőnyös és egy egyenlő létszámnál elért találattal, majd Györfy és Tódor egyszerre jutottak a kiállítás sorsára, a kettős emberelőnyt pedig Kedves értékesítette a Sapientia U23 számára.

Fotó: Tamirjan Robert Photography

A következőkben Demeternek is volt néhány védése, de Ambrusnak sorozatban kellett bravúrokat bemutatnia, hogy viszonylag szoros maradjon az eredmény. Császár és Tranca lövésénél már ő is tehetetlen volt, így alakult ki az 5-1-es végeredmény. Szilassy Zoltán edző rotálta a csapatát.

Játéklehetőséget kaptak azok a játékosok, akik a korábbi meccseken nem szerepelhettek, és az alap kfelállásból a húzóemberek egy része csak az első, mások csak a második meccsen léptek jégre.

A szombati összecsapáson DiDiomete és Sylvestre duplázott duplázott, valamint Szigeti is betalált, a GYHK kapujában viszont Demeter hibátlan maradt, így lett 5-0 az eredmény.

Fotó: Tamirjan Robert Photography

A GYHK most magyarországi túrára indul, ahol sorban a Ferencváros, a BJAHC, az UTE és a DEAC lesz az ellenfele.

Román jégkorong-bajnokság, alapszakasz:
Pénteki mérkőzés: Gyergyói Hoki Klub-Sapientia U23 5-1 (3-1, 1-0,1-0)
Gólszerzők: Silló Arnold (12. perc), Chris Bodó (15., 18.), Császár Hunor (24.), Daniel Tranca (44.) Illetve Kedves József (19.)
Szombati mérkőzés: Gyergyói Hoki Klub-Sapientia U23 5-0 (1-0, 2-0, 2-0)
Gólszerzők: Devin DiDiomete (15. és 23. perc), Sébeastien Sylvestre (22., 55.), Szigeti Ákos (48.)

 

 

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.