Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Hiába a gyergyói fölény, Galacé lett a hokikupa bronzérme

Gergely Imre 2020. december 20., 17:27 utolsó módosítás: 2020. december 20., 17:34

Hasonló képességű csapatok összecsapásán inkább a Gyergyói Hoki Klub dominált, de a házigazda Galaci CSM örülhetett a végén a jégkorong Románia Kupa vasárnap délutáni bronzmeccsén.

Hiába a gyergyói fölény, Galacé lett a hokikupa bronzérme
Archív Fotó: Sportul Ilustrat

Kiegyensúlyozott volt a játék képe az első harmad közepéig, a kevés gólszerzési lehetőséget rendre hatástalanította Ruczuj és Onodi. Az első emberelőnyét azonban kihasználta a házigazda Galac, Nyezsnamov középre lőtt korongja az egyik gyergyói hátvédről pattant be a kapuba. Alig egy perccel később már 2–0 volt az állás, Pajor maradt üresen a GYHK kapuja előtt és Ribalko remek passzát értékesítette.

A harmad második felében számos lehetősége lett volna az egyenlítésre a piros-fehéreknek, kétszer is kettős emberelőnybe kerültek Csergőék, de semmi sem jött össze ezúttal.

A második harmadban a GYHK tűnt motiváltabbnak, a galaciak nem nagyon erőltették meg magukat, inkább kivárásra és kontrákra alapoztak. Ez végül is mindkét csapatnak bejött, miután a Szilassy-Góga legénység komoly nyomást helyezett a hazai kapura Pance szépített, viszont kevéssel később Constantin visszaállította a két gólos különbséget, egy gyors támadás után. 

A záró játékrészt is a gyergyóiak dominálták, de a kapu előtt nem voltak elég élesek,

míg a galaciak továbbra is csak kontrákkal veszélyeztettek, de ők is eredménytelenül. 1,17 perccel a vége előtt Szilassy Zoltán lehozta Ruczujt, és ez jó döntés volt, Troncinsky, betalált. Az egyenlítésre még 34 másodperce volt a gyergyóiaknak, de ez már nem jött össze, a galaci csapat lett a 2020-as jégkorong Románia Kupa harmadik helyezettje.

Jégkorong, Románia Kupa, kisdöntő:
Galaci CSM–Gyergyói Hoki Klub 3–2 (2–0, 1–1, 0–1).
Gólszerzők: Alekszander Nyezsnamov (9.), Szergej Pajor (11.), Mircea Constantin (32.), illetve Eric Pance (30.), Marek Troncinsky (60.).
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.