Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Halasztások akadályozzák a román hokibajnokság program szerinti lebonyolítását

Dobos László 2023. szeptember 21., 14:02 utolsó módosítás: 2023. szeptember 21., 17:53

Szeptember elején kezdődött el a romániai felnőtt jégkorong-bajnokság, amelyből eddig csak hat mérkőzést tudtak megrendezni. Négyet elhalasztottak, és a hétvégére tervezett találkozókra is érkeztek halasztási kérések.

Halasztások akadályozzák a román hokibajnokság program szerinti lebonyolítását
Eddig kizárólag csak a székelyföldi csapatok léptek jégre a szezonkezdeten Fotó: Pinti Attila

Tíz meccset kellett volna szeptember 20-áig lejátszani a román felnőtt jégkorong-bajnokság alapszakaszából, de ezek közül csak hatot tudtak megrendezni. A bukarestiek kérésére elmaradt két Steaua–Brassói Corona találkozó, a galaciak pedig kérték a Csíkszeredai Sportklubbal szembeni összecsapások elnapolását.

Az eddig lejátszott meccsek eredményei:

Csíkszeredai Sportklub–Sapientia U23 3–2 és 7–0, Gyergyói HK–Sapientia U23 8–2 és 4–3, illetve Gyergyói HK–Háromszéki Ágyúsok 4–0 és 4–0.

Ezen a hétvégén Steaua–Sportklub, Brassó–Galac és Gyergyói HK–Háromszéki Ágyúsok párharcok szerepelnek a programban,

de ezek közül eddig csupán a gyergyói találkozó lejátszása biztos, a Steaua és a Brassó halasztást kért.

Megkeresésünkre a Román Jégkorong Szövetség elnöke, Nagy Attila elmondta, hogy nem hagyták jóvá egyik halasztási kérést sem. Ezeknek érdekessége, hogy a Brassói Corona–Galaci CSM találkozót azért szeretnék elnapolni, mert – állítólag – meghibásodott a brassói jégcsarnok fagyasztóberendezése.

Pénteken beiktathatják a Nagy Attila vezette szövetséget

A Nemzetközi Jégkorong-szövetség (IIHF) Nagy Attilát ismeri el hokiszövetségi elnöknek Romániában. Ide kapcsolódó hír, hogy csütörtökön a Bukaresti Törvényszéken a székelyföldi vezetőség meghallgatáson vett részt.

„Ezúttal már nem történt halasztás és pénteken hirdetik ki az alapfokú döntést, hogy az általam vezetett szövetséget beiktatják-e a romániai szövetségek regiszterébe. Az ügyvédünk szerint számunkra pozitív döntés várható. Úgy gondolom, hogy jogilag minden követelménynek megfeleltünk ahhoz, hogy beiktassanak bennünket.

Bízom az objektív törvénykezésben, bízom abban, hogy az eddigi perekhez hasonlóan most is a javunkra döntenek”

– nyilatkozta megkeresésünkre Nagy Attila.

Hozzátette, egyébként zajlanak a volt és a jelenlegi szövetség közötti perek is, ennek a sorozatnak a következő dátuma október 3. „Fontos, hogy eddig minden szinten, minden perünket megnyertük. Reméljük, így lesz a folytatásban is” – közölte bizakodva Nagy Attila.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.