Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Gyergyószentmiklósi kapust igazolt a Csíkszeredai Sportklub

Dobos László 2023. augusztus 02., 12:18

Az áprilisi, Csíkkarcfalván megrendezett jégkorong Egyetemi Világkupán remek teljesítmény nyújtó Ambrus Levente a Csíkszeredai Sportklub játékosa lesz. A gyergyói hálóőr az elmúlt szezonban a Sapientia U23 csapatának volt a tagja.

Gyergyószentmiklósi kapust igazolt a Csíkszeredai Sportklub
Ambrus Levente a Sportklubot választotta Fotó: Székelyföldi Jégkorong Akadémia

A hírt a kék-fehérek a közösségi oldalukon jelentették be. „A Csíkszeredai Sportklub elleni meccsen 60 perc alatt 70 lövést hárított, és a végén azt mondta, nemcsak az ő érdeme, hanem az egész csapaté, ő csak csinálta a dolgát, amit tudott megfogott… De a meccs végén nem volt elégedett magával, mert gólt kapott, szám szerint egyet” – olvasható, ahol a kapus azt nyilatkozta:

A célom elsősorban az, hogy minél több minőségi játéklehetőséget harcoljak ki magamnak, ami által fejlődhetek”.

Ambrus Levente 2001. június 30-án született Gyergyószentmiklóson, ifjúsági éveit Debrecenben töltötte, 2016 és 2021 között a hajdúsági ificsapatainak volt a tagja. 2021 és 2023 nyara között a Sapientia U23 együttesének a kapuját védte, ősztől pedig a Csíkszeredai Sportklub játékosa lesz. Szerepelt a romániai U18-as és az U20-as válogatottban, idén tavasszal pedig kiváló teljesítményt nyújtott Románia főiskolás válogatottjának színeiben a karcfalvi Egyetemi Világkupán.

Ambrus Levente kapus volt a romániai egyetemi válogatott legjobbja a Kanada elleni mérkőzésen Fotó: Székelyföldi Jégkorong Akadémia

A Csíkszeredai Sportklubnak 2023–2024-es szezonra Ambrus Levente mellett további 16 játékossal van szerződése: Részegh Tamással, Adorján Attilával, Salló Alpárral, Láday Tamással, Becze Tihamérral, Fodor Csanáddal, Rokaly Norberttel, Rokaly Szilárddal, Péter Balázzsal, az amerikai Cody Milannal, a kanadai Aidan Brawn-nal, Reisz Áronnal, Eduard Cășăneanuval, Bajkó Csongorral, az olasz állampolgársággal rendelkező amerikai Brandon McNally-vel és a kanadai Fabrizio Riccivel.

A 2023–2024-es jégkorong Erste Liga alapszakasza szeptember 29-én, a Csíkszeredai Sportklub–Gyergyói HK mérkőzéssel kezdődik.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.