Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Fura ez a hokibajnokság, csupán négy meccses a kiírás

Gergely Imre 2022. március 14., 19:46 utolsó módosítás: 2022. március 14., 20:04

A gyergyószentmiklósi Fox Hockey női jégkorongcsapat máris újra romániai bajnoknak mondhatja magát. Két meccset játszott, mindkettőt kiütéssel nyerte, és még kettő van hátra, ugyanazzal az ellenféllel.

Fura ez a hokibajnokság, csupán négy meccses a kiírás
Nem voltak egy súlycsoportban Fotó: Fox Hockey

A Román Jégkorong Szövetség hivatalos honlapján a 2021–2022-es női jégkorongbajnokságként szerepel az a négy mérkőzés, amiből az első kettőt a hétvégén Bukarestben játszották le. Ugyanott az is, hogy ezeket felkészülési mérkőzéseknek szánják a közelgő divízió 3-as vébé előtt.

Az otopeni-i jégpályán a Fox Hockey ellenfele egy újonnan megjelent formáció, azaz egy három klubból összeállt, Sportul Studențesc-ACSH Predators-ACS Torpedo Hockey nevű együttes volt.

A két sorral felálló gyergyói lányok előbb 15–0-ra, majd másnap 12–0-ra nyertek. A Fox Hockey kapusainak védenivalójuk sem volt.

Még két meccs van hátra ebből a „bajnokságból”, ahol ugyanez a két csapat találkozik március 29-én és 30-án. Aligha lehet kérdéses, hogy ki lesz itt a győztes...

Mint Laczkó Levente, a Fox Hockey menedzsere elmondta, az RJSZ szigorúan ragaszkodott ahhoz, hogy U16-os játékost nem lehet nevezni a bajnokságra, ezért nem volt könnyű összeállítani a minimálisan kötelező létszámot, de így sem jelentett nehézséget a bukarestiek legyőzése.

A gyergyóiak edzője, Láng Zoltán megbízatást kapott arra, hogy összeállítsa és vezesse a Bulgária fővárosában, Szófiában sorra kerülő vébére készülő romániai válogatottat. Itt Románia mellett Bulgária, Litvánia, Belgium, Ukrajna és Hongkong csapatai találkoznak a program szerint április 4. és 10. között, utóbbi már jelezte, hogy nem lesz ott a tornán, Ukrajna  részvétele pedig a háborús helyzet miatt bizonytalan.

Ezt megelőzően legalább még egy kihívás vár a rókalányokra, szombaton, március 19-én a Ferencvárossal csapnak össze az U25A magyar bajnokság elődöntőjének 5. mérkőzésén.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.