Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Fennakadt a doppingvizsgálaton az FTC hokisa, szerződést bontott vele a klub

Dobos László 2024. március 07., 10:41

Pozitív doppingtesztet produkált Rasmus Kulmala, a jégkorong Erste Ligában alapszakaszgyőztes Ferencváros csatára, akivel azonnali hatállyal szerződést bontottak.

Fennakadt a doppingvizsgálaton az FTC hokisa, szerződést bontott vele a klub
Nem lesz ott a rájátszásban Fotó: Jegkorongblog.hu

A budapesti zöld-fehérek közleményben tudatták, hogy a finn születésű, magyar válogatott játékos egy idei mérkőzés után fennakadt a doppingellenőrzésen. A játékos elismerte vétségét, a szakosztály pedig azonnali hatállyal szerződést bontott vele.

A 29 éves Kulmala 2014-ben a finn U20-as válogatottal világbajnok volt. 2017-ben érkezett Magyarországra, az első két szezonjában a DVTK-t erősítette, és 2019 óta szerepelt az FTC-ben. Négyszeres magyar bajnok.

A mostani idényben 37 találkozón 35 pontot szerzett, 18 gól és 17 gólpassz formájában. A pontokat tekintve a 23., a góllövőlistán pedig a 15. helyen végzett az alapszakaszban. Az Erste Ligában 219 alapszakasz-mérkőzésen lépett jégre, és 239 pontot gyűjtött (112 gól, 127 gólpassz), a rájátszásban 54 összecsapáson 53 pontig (29, 24) jutott. A magyar válogatottban 13-szor játszott, kétszer volt eredményes és három gólt készített elő.

Az Erste Liga rájátszása március 8-án kezdődik, az FTC a DEAC-cal találkozik a negyeddöntőben, itt a párharcok az egyik csapat negyedik győzelméig tartanak. A pénteki program: 18.30 órától Gyergyói HK–Újpesti TE és Brassói Corona–Miskolci DVTK Jegesmedvék; 19.30-tól Ferencváros–Debreceni EAC; 19.40-től pedig Budapest Jégkorong Akadémia HC–Csíkszeredai Sportklub.

0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.