Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Fair Play-díjat kapott a Csíkszeredai Sportklub hátvédje

Horváth Bálint Ottó 2024. május 30., 18:18

A jégkorong Erste Liga 2023–2024-es szezonjában a Csíkszeredai Sportklub játékosa, Ferencz-Csibi Róbert bizonyult a legsportszerűbb játékosnak, aki megkapta a magyar bázisú bajnokság névadó szponzorának nagy presztízzsel bíró Fair Play-díját.

Fair Play-díjat kapott a Csíkszeredai Sportklub hátvédje
Ferencz-Csibi Róbert (88-assal) volt az Erste Liga legsportszerűbb játékosa Fotó: Pinti Attila

A Magyar Jégkorong Szövetség május 30-i küldöttgyűlésén adták át az Erste Liga kiemelkedő játékosainak járó különdíjakat. A Higgy magadban díjakról a névadó szponzor döntött.

Ferencz-Csibi Róbert azzal érdemelte ki a szezon legsportszerűbb játékosának járó Mr. Fair Play elismerést, hogy a hatodik Erste Liga-szezonjában 54 mérkőzésen hátvéd létére mindössze 4 perc (!) kiállítást szedett össze.

Az év felfedezettjének ítélt különdíjat (Mr. Rising Star) a DVTK Jegesmedvék játékosa, Lövei Dávid kapta, aki az elmúlt két évben a csapat egyik alapemberévé nőtte ki magát, holott többször is sérülés hátráltatta.

A Mr. Spirit díjat Pozsgai Tamás (BJAHC) vette át, ezt a jégkorong iránt a leginkább elkötelezett sportolónak adják, aki a legjobban példázza a sportemberi magatartást, az elhivatottságot és az alázatosságot, valamint hozzáállásával és a munkavégzésével is kitűnik a mezőnyből.

Megválasztották a posztonkénti legjobbakat is, az Erste Liga legjobb kapusa Rajna Miklós (UTE), hátvédje Szabó Bence (BJAHC), míg csatára David Levin lett a Csíkszeredai Sportklubtól. Az izraeli-kanadai támadóról a liga honlapja megjegyzi, hogy

az alapszakaszban 37 meccsen 59 pontot szerzett, a playoffban 12 találkozón még 19-et, így nem rajta múlott, hogy a Csíkszereda lemaradt a döntőről.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.