Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Szilassy: „nagyon gyenge volt a teljesítményünk”

Székely Sport 2022. március 18., 09:52

Az FTC-Telekom csütörtökön este 4–2-re legyőzte a Gyergyói Hoki Klubot a jégkorong Erste Liga elődöntőjének második mérkőzésén, így összesítésben egyenlített. A két vezetőedző értékelte az összecsapást.

Szilassy: „nagyon gyenge volt a teljesítményünk”
A gyergyóiak nem voltak annyira élesek, mint az első meccsen Fotó: Pintér Noémi

Habár ezúttal is nagy harc volt a jégen, a gyergyói részről közel sem volt akkora, mint amit szerdán produkáltunk – kezdte értékelőjét Szilassy Zoltán. „Nagyon rosszul kezdtünk, meg is jött az ellenfél első gólja, ami idő kérdése volt, mert kényelmesen jégkorongoztunk, lehet, hogy a szerdaiak tudatában. Az ellenfél nyilván fölpaprikázva jött ki.

Gyakorlatilag az első harmadban ledurrantottak minket a pályáról. A teljesítményünk nagyon gyenge volt.

A második harmadban megérkeztünk mi is, és megvoltak a lehetőségeink, hogy egyenlítsünk vagy akár vezetést szerezzünk. Ezen az élességen kell változtatni, és visszatenni abba az irányba, ahogy ez működött. Ez csak mentális kérdés, egyéni felelősség kérdése és ezt meg is kell oldani.

Ez a hatodik meccs a playoffban és az első vereségünk, ami nem rossz arány

– mondta Szilassy.

Fotó: Pintér Noémi

A piros-fehérek vezetőedzője szerint, azért, amiért elutazott a GYHK, azt sikerült elérni, azaz elvették a pályaelőnyt. „Ez akkor lesz nagyon értékes, ha otthon is eredményesek leszünk. Biztos, hogy jobban fogunk kezdeni a saját pályánkon teltház előtt. Kicsit azért fáj a szívem, hogy rosszul kezdtünk,

mert itt is hazai pályánk volt, olyan hangulatot teremtettek a székely szurkolók, mintha otthon lennénk, nagy dolog ezt Budapesten elérni.

Ezért kellene, hogy 60 percen keresztül jól menjünk egy ilyen rájátszásmeccsen, egyrészt miattuk, másrészt, hogy egy ilyen jó csapatnak ne adjunk egyharmadnyi előnyt. Karakterünket mutatja, hogy kockáztattunk, bejött. Majdnem sikerült, de az első harmadunk sajnos a meccsbe került.”

Fodor Szabolcs, az FTC- Telekom vezetőedzője: „Nagyon jó rájátszásmérkőzés volt, sok nézővel, ami ennek a sava-borsa. Nagyon örülünk, hogy ilyen biztatást kaptunk, ez nagyon sokat számít. Kemény, férfias játék volt, így kell kinéznie a rájátszás hokinak. De természetesen szerények maradunk, és ugyanúgy, mint az első mecset ezt is minél hamarabb elfelejtjük. Készülünk a következőre, hogy azon is nagyon keményen dolgozzunk.”

A következő két mérkőzésnek Gyergyószentmiklós ad otthont vasárnap és hétfőn, egyaránt 18.30-tól.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.