Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Két kiváló kapus párharca – kezdődik a Sportklub–DEAC elődöntő

Korpos Attila , Dobos László 2022. március 18., 11:13

A papírforma csíki sikert vetít előre a pénteken este kezdődő Sportklub–DEAC elődöntőben a jégkorong Erste Ligában, de az alapszakaszgyőztes hazai csapat szakvezetése és a játékosok is tisztában vannak azzal, hogy a rájátszás más bajnokság.

Két kiváló kapus párharca – kezdődik a Sportklub–DEAC elődöntő
Sportklub-edzés a Vákár Lajos Műjégpályán. A kék-fehéreknek védekezésben és támadásban is többet kell felmutatniuk az eddiginél Fotó: Veres Nándor

Négyszer kellett volna találkoznia az alapszakaszban Csíkszereda és Debrecen csapatának, de ezek közül egyet nem rendeztek meg, a hajdúságiak – koronavírusos megbetegedések miatt – az egyik mérkőzésükre nem tudtak elutazni, a versenybíróság pedig 5–0-val a Sportklub javára írta a mérkőzést. A lejátszott összecsapásokon a Sportklub kétszer nyert (6–4 és 6–3), a DEAC pedig egyszer (5–4, büntetőlövésekkel).

Az elődöntőben az alapszakaszgyőztes Sportklub 4:1-es összesítéssel ejtette ki a MAC HKB Újbudát, az alapszakaszban 6. helyezett Debrecen pedig – meglepetésre – 4:2-es összesítéssel jutott túl az alapszakaszban 3. helyen végző Újpesten. Mindkét együttesnek kiváló kapusa van, a vendégeknél Hetényi Zoltán, a házigazdáknál pedig Adorján Attila formája dönthet a párharc során.

A Csíkszeredai Sportklub–Debreceni EAC mérkőzések pénteken és szombaton is 18.30-kor kezdődnek.

A Vákár Lajos Műjégpálya jegypénztára mindkét nap 16 órakor nyit. Egy belépő ára 30 lej.

Rico Rossi, a Sportklub vezetőedzője érdeklődésünkre elmondta, a MAC HB Újbuda elleni negyeddöntőt követően néhány napos pihenőt kaptak a játékosok, hétfőn pedig ismét edzésbe álltak.

„Nem meglepő, hogy a Debrecen jutott tovább a másik ágon. Az edzőváltás után jóval erősebb csapat benyomását keltik, megnyerték a Magyar Kupát is, szóval nem kérdés, hogy nagyszerű együttesről beszélünk.

A negyeddöntős párharcunk sem volt egyszerű, így ellenük sem számítok könnyű menetre

– nyilatkozta, hozzátéve, szerinte egyik csapat sem fogja behúzni négy mérkőzés alatt az elődöntőt. „Természetesen mindkét hazai találkozón győzni szeretnénk, de jelenleg csak az első mérkőzésünkre koncentrálunk, azt szeretnénk megnyerni” – fogalmazott a vezetőedző.

 

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.