Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Jégkorong Erste Liga: az idény utolsó párharca következik

Dobos László , Korpos Attila 2022. április 01., 10:44

Utolsó szakaszához érkezett a közös magyar–román jégkorongbajnokság, az Erste Liga 2021–2022-es szezonja. A Vákár Lajos Műjégpályán pénteken este fél 7-kor elkezdődik az egyik csapat negyedik sikeréig tartó Csíkszeredai Sportklub–Ferencváros párharc.

Jégkorong Erste Liga: az idény utolsó párharca következik
A Vákár Lajos Műjégpályán mindkét hétvégi mérkőzésen teltház várható Fotó: Veres Nándor

Nem történt meglepetés, az alapszakaszgyőztes csíkiak és az alapszakaszban második helyen záró FTC-Telekom együttese jutott a fináléba. A két csapat ebben az idényben négyszer találkozott egymással, és mindkét együttes megnyerte hazai meccseit.

A Fradi 4–0-ra és 6–0-ra győzött a Tüskecsarnokban, a Sportklub pedig 5–0-ra és 4–1-re a Vákár Lajos Műjégpályán.

A sorozat első két összecsapásának a Sportklub lesz a házigazdája, a csíkszeredai mérkőzések pénteken 18.30, szombaton pedig 14.30-kor kezdődnek, és a tervek szerint mindkét találkozót élőben közvetíti az M4Sport.

Egy belépő 30 lejbe kerül. A Vákár Lajos Műjégpálya jegypénztára ma 16 órakor, szombaton pedig 12 órakor nyit. A nagy érdeklődésre való tekintettel a szervezők kérik, hogy időben vásárolják meg a jegyet, a beléptetésnél kialakulható esetleges tumultus elkerülése érdekében ajánlják, hogy időben érkezzenek a mérkőzésre.

Az alapszakasz során a felek behúzták a hazai meccseiket Fotó: Veres Nándor

Becze nélkül kezdik a párharcot

Rico Rossi, a Sportklub vezetőedzője lapunk megkeresésére elmondta, hogy az elődöntő utolsó találkozója után a fiúk kaptak két nap szabadot, hétfőtől pedig újrakezdték a munkát, és a döntőre való felkészülésre koncentrálnak. Hozzátette, az egész szezon alatt megszokott edzéstervet követték ezúttal is, nem tértek át más gyakorlatokra. A szakember a korábbi párharcokhoz hasonlóan nehéz döntőre számít.

„Nincs egyértelmű esélyese a párharcnak. Mindkét csapat kiemelkedően teljesített a szezon során, most a legjobbak mérhetik össze tudásukat” – latolgatta az esélyeket. Mint megtudtuk, a Debreceni EAC elleni ötödik elődöntős összecsapás felállásával küldi jégre a fiúkat. „Sajnos a korábbi kiesők közül Becze Tihamér betegség miatt egyelőre nem tud a csapat segítségére lenni” – mondta a vezetőedző.

A jégkorong Erste Liga (2017-ig MOL Liga) eddigi bajnokai:
2009: HC Csíkszereda
2010: Budapest Stars
2011: HSC Csíkszereda
2012: DAB-Docler
2013: DAB-Docler
2014: Nové Zámky (szlovák)
2015: Miskolci Jegesmedvék
2016: DVTK Jegesmedvék
2017: DVTK Jegesmedvék
2018: MAC Budapest
2019: FTC-Telekom
2020: FTC-Telekom és Csíkszeredai Sportklub – a koronavírus-járvány miatt a szezon félbeszakadt és két bajnokot hirdettek
2021: Csíkszeredai Sportklub


Képaláírás
A szezon legfontosabb mérkőzésére készült a Csíkszeredai Sportklub
Fotó: Veres Nándor

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.