Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Felért a csúcsra a Brassói Corona az Erste Ligában

Gergely Imre 2024. április 10., 20:55 utolsó módosítás: 2024. április 10., 20:58

A negyedik mérkőzésen is győzött a Brassói Corona a jégkorong Erste Liga döntőjében, és így söpréssel nyert a Ferencváros ellen. Ezzel a brassóiak először értek fel a csúcsra a magyar bázisú bajnokságban.

Felért a csúcsra a Brassói Corona az Erste Ligában
Fotó: Cătălina Zorojanu

Mindenki az ünneplésre készült Brassóban, a kék-sárga szurkolók első Erste Liga bajnoki címük megnyerését várták. Ezt az első harmadban Blackwater találata hozta egy lépéssel közelebb. Hullámzó volt a játék, mindkét félnek megvoltak az esélyei, de az eredmény a 31. percben változott újra, amikor Zagidullin takarásból leadott nagy lövése akadt be Arany kapujába. A speciális egységek közül a védekezők teljesítettek hibátlanul, a Corona háromszor, a Ferencváros kétszer bekkelt ki emberhátrányt, így 2–0-nál jött a záró játékrész.

Fotó: Cătălina Zorojanu

De nem maradt emberelőnyös gól nélkül a meccs, az 50. percben Piché lövésébe Cornet nyúlt bele és ezzel már lassan valóban lehetett készülni a brassói ünneplésre. A Corona nem is erőltette a további gólokat kettős emberelőnyben sem, Szabó találata a lényegen nem változtatott, de nyilván a csarnok hangulatát még magasabbra emelte. A Fradi még a végén Nagy Gergő révén szépített, de ez aligha tette boldogabbá a zöld-fehérek szurkolóit.

Fotó: Cătălina Zorojanu

A Brassói Corona először szerezte meg a bajnoki címet az Erste Ligában, a Ferencváros sorozatban harmadszor maradt ezüstérmes. Előzetesen nem sokan gondolták volna, hogy söprés lesz a döntőben, de a négy mérkőzést látva ez egy teljesen reális végeredmény lett.

Jégkorong Erste Liga, döntő, negyedik mérkőzés:

Brassói Corona–FTC-Telekom 4–1 (1–0, 1–0, 2–1).
Gólszerzők: Judd Blackwater (8. perc), Albert Zagidullin (31.), Philippe Cornet (50.), Szabó Pál Krisztián (58.), illetve Nagy Gergő (59.).

Bajnok a Corona 4–0-s összesítéssel.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.