Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Egy gyergyói és egy brassói hokis is kihagyja a pénteki csatát

Zátyi Tibor 2024. március 28., 17:53

Lecsapott a fegyelmi bizottság, a Brassói Coronától és a Gyergyói Hoki Klubtól is eltiltott egy-egy játékost, akik így kihagyják a pénteki csatát a jégkorong Erste Liga elődöntőjében.

Egy gyergyói és egy brassói hokis is kihagyja a pénteki csatát
Pénteken 2:2-es állásról folytatódik a párharc Fotó: Szász Adorján/GYHK

A liga fegyelmi bizottság közleménye szerint a negyedik mérkőzés 54. percében Sebastien Piche egy palánk melletti ütközést követően jégen tartózkodó ellenfele irányába rúgott.

„A rúgó mozdulat tudatos, szándékos megmozdulás volt, az ellenfél fejének irányába történt. Az fb a kiemelten sérülésveszélyes szabálytalanság miatt Sebastien Pichét, a Brassói Corona játékosát egy Erste Liga-mérkőzésről eltiltja” – írják.

Nem sokkal később érkezett az újabb közlemény, miszerint Mike Dalhuisen sem lehet ott a pénteki meccsen.

„A mérkőzés 20. percében Mike Dalhuisen botjának tollával hátulról megütötte ellenfele lágyékát. A megmozdulás nem a korong megszerzésére irányult, nem egy pozícióért folytatott küzdelem volt. Mike Dalhuisen botját két kézzel tartva, tudatos, szándékos ütést mért ellenfele sérülékeny testrészére. Az fb a sérülésveszélyes és sportszerűtlen megmozdulás miatt Mike Dalhuisent, a Gyergyói Hoki Klub játékosát egy Erste Liga-mérkőzésről eltiltja” – áll a közleményben.

A két játékos a büntetést csapata soron következő Erste Liga-mérkőzésén tölti le, azaz kihagyják a pénteki ütközetet.

A négy nyert párharcig tartó sorozatban összesítésben 2:2-re áll a Gyergyói Hoki Klub és a Brassói Corona. A következő mérkőzést nagypénteken 18.30-tól Brassóban rendezik, a hatodik összecsapást pedig húsvétvasárnap 18.30-tól Gyergyószentmiklóson.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.